شهر و جاده

مشخصات انواع تلویزیون شهری

سرفصل‌های مقاله

یکی از پدیده‌هایی که در چند سال اخیر به وفور در سطح شهر دیده می‌شود و حتی مسابقات بزرگ ورزشی نیز با کمک آنها پوشش داده می‌شود، تلویزیون شهری است. این تلویزیون‌های بزرگ برخلاف تلویزیون‌های خانگی، از قسمت‌های مجزا تشکیل شده که در نهایت در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و یک صفحه نمایش بزرگ به وجود می‌آورند. امروزه نقش‌های مختلفی برای تلویزیون‌های شهری در نظر گرفته می‌شود، که اصلی‌ترین آنها تبلیغات در سطح شهر است. اگرچه تلویزیون های شهری در حال حاضر جایگزین بسیاری از بیلبوردهای تبلیغاتی شده است، اما مدل‌های مختلفی دارد که هر کدام از آنها برای کاربرد در یک مکان و در یک شرایط خاص طراحی می‌شود.

در گروه ایمن ترافیک تصمیم گرفتیم که مشخصات تلویزیون شهری را برای شما معرفی کنیم و انواع مختلف آن‌ها را با توجه به فاکتورهای مختلف نشان دهیم. پس با ما همراه باشید.

تلویزیون شهری چیست؟

انواع تلویزیون های شهری دارای یک صفحه نمایش بزرگ و یک نمایشگر بزرگ هستند که در بخش‌های مختلف شهر و در مکان های مختلف نصب می‌شود و از طریق آن تصاویر ویدیویی به شکل زنده و ضبط شده پخش می‌شود. این تلویزیون‌ها نسبت به تلویزیون‌های خانگی تفاوت چشمگیری دارند و حتی سیستم پخش و نمایش آنها متفاوت است. یک تلویزیون خانگی به صورت یک نمایشگر یکپارچه متصل به هم در نظر گرفته شده است که پیکسل‌های آن در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.

این در حالی است که تلویزیون شهری از کنار هم قرار گرفتن این ماژول ها در کنار یکدیگر به وجود می‌آید و همه آنها در کنار یکدیگر وظیفه پخش تصاویر و فیلم را برعهده دارند. اما شاید این سؤال برای شما پیش آمده باشد که ماژول تلویزیون شهری چیست؟

ماژول به قطعات مربعی و مستطیلی شکل تلویزیون گفته می‌شود که در آن پیکسل‌ها در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و به هم چسبیدن ماژول‌ها باعث به وجود آمدن یک تلویزیون یا نمایشگر می‌شود. بحث ماژول‌ها را در ادامه بیشتر معرفی خواهیم کرد، اما قبل از هر چیزی بهتر است که انواع تلویزیون شهری را با توجه به فاکتورهای مختلف تقسیم بندی کنیم.

 

تلویزیون شهری

ساختار پیکسلی انواع تلویزیون شهری

اولین معیاری که تلویزیون‌های شهری را به دسته‌های مختلف تقسیم بندی می‌کند، ساختار پیکسلی است که آنها را به دو دسته RGB و 2RGB تقسیم بندی می‌کند. حروف RGB به ترتیب به نمایندگی از رنگهای قرمز (Red)، سبز (Green) و آبی (Blue) هستند. در تلویزیون شهری نوع RGB، هر پیکسل از یک LED قرمز، یک LED سبز و یک LED آبی تشکیل شده است.

این در حالی است که در تلویزیون‌های نوع 2RGB، هر پیکسل از ۲ LED قرمز، یک LED سبز و یک LED آبی تشکیل شده است. قرار گرفتن این پیکسل‌ها در هر ماژول باعث می‌شود که فاصله پیکسلی آنها برای ایجاد رنگهای مختلف مناسب باشد و در نتیجه کیفیت تصاویر افزایش یابد.

محل نصب انواع تلویزیون شهری

اگر توجه کرده باشید، تلویزیون‌های شهری فقط محدود به چهارراه‌های یا در کنار ورزشگاه‌ها نمی‌شوند و امکان استفاده از آنها در محیط‌های بسته و مکان‌های سربسته نیز وجود دارد. لذا با توجه به محلی که از تلویزیون استفاده می‌شود، آن‌ها را می‌توان در دو دسته Indoor (داخلی) و Outdoor (خارجی) قرارداد.

تلویزیون‌های داخلی به نمایشگرهای گفته می‌شود که معمولاً در فضای داخلی نصب می‌شوند و مقاومت چندانی در برابر آب یا رطوبت ندارند. این تلویزیون‌های ضد آب نیستند و در آنها از آفتابگیر استفاده نشده است. بنابراین بهتر است در فضاهایی مانند سالن‌های کنفرانس، سالن فرودگاه‌ها، سالن‌های ورزشی بزرگ و مکان‌های سربسته عمومی از آنها استفاده شود.

تلویزیون شهری خارجی نسبت به رطوبت و بارش‌های فصلی مقاومت بالایی دارند و حتی در برابر ضربه نیز مقاوم هستند. در این تلویزیون‌ها برای هر کدام از پیکسل‌ها، یک آفتابگیر در نظر گرفته شده است که این مانع از تابش مستقیم نور آفتاب به پیکسل‌ها می‌شود. به همین دلیل نمایش این تلویزیون‌ها در فضای آزاد به راحتی انجام می‌گیرد و مشکلی بابت دیدن آنها وجود ندارد. بیشتر تلویزیون‌های تبلیغاتی و تلویزیونهای نصب شده در چهارراه‌ها و بزرگراه‌ها از نوع تلویزیون‌های خارجی هستند.

 

تلویزیون شهری

نحوه راه اندازی تلویزیون های شهری

یکی دیگر از معیارهایی که در دسته بندی تلویزیون شهری استفاده می‌شود، نحوه راه اندازی تلویزیون و نمایش تصاویر در آن‌هاست. بر طبق این معیار، تلویزیون‌ها در دو دسته آنلاین و آفلاین قرار می‌گیرند. تلویزیون‌های آنلاین برای فعالیت خود به وجود یک سیستم کامپیوتری نیاز دارند و کنترل آنها به طور کامل تحت تأثیر این سیستم کامپیوتری قرار دارد، این در حالی است که تلویزیون‌های آفلاین برای شروع به کار خود نیاز به سیستم کامپیوتری دارند، اما ادامه فعالیت آنها بدون نیاز به این سیستم است و به صورت خودکار می‌توانند فرآیند پخش تلویزیونی را انجام دهند.

ابعاد تلویزیون شهری

در مورد انتخاب ابعاد تلویزیون شهری مطالب زیادی وجود ندارد و به نوعی شرکت‌ها سعی می‌کنند که از استانداردهای خاص خود برای این اندازه‌ها استفاده کنند. نکته‌ای که در مورد سایز این تلویزیون‌ها وجود دارد، آشنایی با معیار  دات پیچ (Dot Pitch) است. دات پیچ به عنوان فاصله بین پیکسل‌ها تعریف می‌شود و این نشان دهنده فاصله مرکز یک پیکسل تا مرکز پیکسل مجاور است. این معیار بر اساس میلی متر اندازه گیری می‌شود و به طور دقیق نشان می‌دهد که اندازه پیکسل‌ها و در نتیجه آن ابعاد تلویزیون شهری به چه شکلی تغییر می‌کند.

استفاده از این معیار در تعیین سایز تلویزیون شهری بسیار مهم است و مشخص می‌کند که ابعاد آن به چه صورتی تغییر می‌کند. بر اساس استاندارد، پنل هایی که پیچ دات آنها 1،  5، 2 و 10 باشد، در ابعاد ۶۴ در ۶۴ سانتیمتر ساخته می‌شوند و باید نسبت ابعاد آنها به صورت ۹ به ۱۶ باشد. باین تفاسیر، در یک تلویزیون شهری با مساحت حدود ۶ متر مربع، لازم است که ابعاد آن به صورت ۳۲۰ در ۱۹۲ سانتیمتر انتخاب شود. همین وضعیت در مورد سایر پنل ها با فاصله پیچ دات متفاوت نیز وجود دارد.

ساخت تلویزیون شهری

ساخت تلویزیون شهری شامل کنار هم قرار دادن پیکسل‌های LED به صورت مربع و مستطیل است که در نهایت به یک ساختار منسجم برای نمایش تصاویر به وجود می‌آورد. در بند اول اشاره کردیم که این تلویزیون‌ها شامل چندین قسمت در کنار یکدیگر هستند که هر کدام از این قسمت‌ها تحت عنوان ماژول شناخته می‌شود. هر کدام از ماژول‌ها به صورت مجزا از چندین پیکسل در کنار یکدیگر ساخته شده است و قرار گرفتن همه آنها در کنار یکدیگر، یک تلویزیون را به وجود می‌آورد.

فرایند قرار دادن ماژول‌ها در کنار یکدیگر به همین راحتی نیست و در مورد آن قواعد و قوانین خاصی وجود دارد. یک مورد از این قواعد، ابعاد تلویزیون شهری است که در بند قبلی آن را شرح دادیم. در واقع برای کنار هم چیدن ماژول‌ها، باید اصول اولیه رعایت شود تا بتواند یک نمایشگر با کیفیت به وجود بیاورد.

 

تلویزیون شهری

قیمت پنل تلویزیون شهری

یکی از مواردی که در رابطه با تلویزیون‌های شهری  ابهام برانگیز است و ممکن است کمی گیج کننده به نظر برسد، قیمت پنل تلویزیون شهری است. استفاده از این تلویزیون‌ها باید مطابق با قوانین شهری و شهرداری باشد. بنابراین ما به صورت سرخود نمی‌توانیم نسبت به نصب این تلویزیون‌ها اقدام کنیم و باید مجوز لازم را داشته باشیم. به همین دلیل، قیمت تلویزیون‌ها تحت تأثیر این مورد قرار می‌گیرد و ما دو گزینه داریم. مورد اول قیمت خرید تلویزیون شهری است و مورد دوم قیمت اجاره تلویزیون شهری.

اگر بخواهیم مورد اول را در رابطه با تلویزیون‌های شهری بررسی کنیم، فاکتورهای زیادی بر قیمت‌گذاری نهایی تأثیر گذار است. اولین موردی که در قیمت این محصول تأثیر دارد، قیمت ماژول تلویزیون شهری است که تلویزیون‌ها از ماژول‌ها ساخته می‌شود. در واقع هرچه قیمت ماژول بالاتر باشد، قیمت نهایی تلویزیون نیز بالاتر است. در بررسی‌های مختلف مشخص شده است که ما با انواع ماژول های تلویزیون شهری مواجه هستیم که هر کدام از آنها در کیفیت نهایی تصویر نقش دارد. با بررسی این موارد به این نتیجه می‌رسیم که قیمت تلویزیون با قیمت ماژول در ارتباط است.

یکی از مواردی که در رابطه با تلویزیون‌های شهری وجود دارد، بحث نشان دادن تعداد رنگهای مختلف است. معمولاً تلویزیون‌هایی که توانایی نشان دادن ۱۶ میلیون رنگ را دارند، به عنوان تلویزیون‌های تمام رنگی یا فول کالر شناخته می‌شوند. این تلویزیون‌ها از کیفیت تصاویر بسیار بالایی برخوردار هستند و به همین دلیل بالاترین قیمت به قیمت تلویزیون شهری فول کالر اختصاص می‌یابد.

خرید تلویزیون شهری

احتمالاً بعد از مطالعه مطالب قبلی به این نتیجه رسیده‌اید که با خرید تلویزیون های شهری می‌توانید تبلیغات خود را در حجم وسیع در نقاط مختلف شهر انجام دهید. اولاً به خاطر داشته باشید که خرید این تلویزیون‌ها چندان آسان نیست و قیمت بالایی دارد. حتی اگر توانایی خرید چنین تلویزیون‌هایی را داشته باشید، لازم است بدانید که استفاده از آنها نیاز به مجوزهای دولتی و قانونی دارد. به عنوان مثال، چون شما از تبلیغات نمایشی استفاده می‌کنید، شهرداری، نیروهای نظامی مانند راهنمایی رانندگی و کلانتری، وزارت فرهنگ و ارشاد و همچنین نهادهای دولتی شهری باید مجوز استفاده از تلویزیون را برای شما صادر کنند. البته در مناطق کم تردد و در فضای داخلی محیط‌های بسته می‌توانید به راحتی از تلویزیون شهری استفاده کنید.

اجاره تلویزیون شهری آخرین موردی است که تیم‌های تبلیغاتی در نهایت به آن می‌رسند. با توجه به اینکه خرید تلویزیون‌های شهری برای تبلیغات بسیار سخت است و نصب آنها در چهارراه یا در کنار بزرگراه‌ها به امتیازات ویژه‌ای نیاز دارد، تیم‌های تبلیغاتی از خرید چنین تلویزیون‌هایی منصرف می‌شوند و ترجیحاً به سراغ گزینه اجاره می‌روند. این افراد، در ازای اجاره تلویزیون با توجه به محل قرارگیری آن و مدت زمان استفاده از آن، مبلغ مشخصی می‌پردازند و تبلیغات خود را با استفاده از آنها انجام می‌دهد.

در این مطلب تلاش کردیم که کلیه نکات مورد نیاز در رابطه با تلویزیون های شهری عنوان کنیم؛ اما اگر هنوز هم ابهام دارید، می‌توانید با کارشناسان ایمن ترافیک در تماس باشید تا جزئیات بیشتری در اختیار شما قرار دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا