تجهیزات پارکینگی

قوانین پارکینگ و هر آن چیزی که در باره ضوابط پارکینگ باید بدانید !

سرفصل‌های مقاله

در دنیای پیشرفته امروز که اکثر مردم یک خودرو در اختیار دارند پارکینگ فضای مهم و اساسی در آپارتمان ها و مکان های عمومی ست. با تعیین قوانین پارکینگ امنیت و ایمنی در پارک خودروها بیشتر خواهد شد.

شاید برای شما به عنوان یک مستأجر یا صاحب خانه پیش آمده است که در مورد قوانین پارکینگ با سایر همسایه‌ها به مشاجره پرداخته‌ اید؛ یا شاید در مورد پارک موتور در پارکینگ یا گذاشتن دوچرخه در پارکینگ با همسایه‌های خود دچار مشکل شده باشید و یا حتی این امکان وجود دارد که برخی از همسایه‌ها به فکر انتقال پارکینگ آپارتمان به افرادی غیر از افراد ساکن در آن باشند و شما با این موضوع مشکل داشته باشید. تمامی این موارد و این مشکلات از عدم اطلاع ما از قوانین پارکینگ نشأت می‌گیرد و اگر ما بتوانیم درک درستی از قوانین پارکینگ داشته باشیم، بسیاری از این مشکلات به راحتی حل می‌شود.

در مطالب قبلی به نحوه تقسیم بندی پارکینگ آپارتمان و اختصاص دادن هر کدام از این پارکینگ‌ها به ساکنین ساختمان اشاره کردیم و حتی روش‌های خط کشی پارکینگ‌ ها را نیز معرفی کردیم. با توجه به حوزه فعالیت ما در گروه ایمن ترافیک کالا، در این مطلب تصمیم گرفتیم که قوانین پارکینگ آپارتمان و قوانین پارکینگ‌ عمومی را به طور کلی مورد بررسی قرار دهیم و کیفیت آنها را بسنجیم.

 

لیست قیمت تجهیزات پارکینگی

ضوابط و الزامات پارکینگ ها

در ادامه لیست کاملی از ضوابط و قوانین پارکینگ ها را مشاهده خواهید کرد . همچنین قوانین پارکینگ ها را برا اساس انواع پارکینگ ها ؛ قوانین پارکینگ عمومی و قوانین پارکینگ آپارتمان نیز دسته بندی کرده ایم که می توانید پس از این الزاما در قوانین پارکینگ ها مشاهده کنید . در صورتی که میخواهید تمامی مطالب را بصورت فایل PDF مشاهده کنید از طریق لینک زیر آن را دانلود کنید .

دانلود PDF قوانین ، ضوابط و الزامات پارکینگ ها 

ضوابط پارکینگ

  1. عرض ورودی و عرض مفید شیبراهه برای پارکینگ های کوچک نباید کمتر از 2.50 متر و در پارکینگ های متوسط نباید کمتر از 3.50 متر و در پارکینگ های بزرگ نباید کمتر از 5 متر باشد . مگر دو راه ورود و خروج هریک به عرض 3.5 متر پیش بینی شود .
    نوع پارکینگ بر اساس اندازه عرض ورودی و شیبراهه
    پارکینک کوچک حداقل 2.5 متر
    پارکینگ متوسط حداقل 3.5 متر
    پارکینگ بزرگ حداقل 5 متر
  2. پیش بینی در ورودی پارکینگ از داخل پخ تقاطع دو گذر ممنوع است
  3. از هر گذر ماشین رو فقط یک در ورودی پارکینگ مجاز است بجز در زمین های با بر بیش از 20 متر که دو درب بلامانع است .
  4. برای املاک دارای چند بر از هر گذر ماشین رو یک راه مجاز است ولی در صورتیکه از یک گذر قصد تامین پارکینگ داشته باد گذر کم تردد تر (کم عرض تر) را پیشنهاد می کنیم .
  5. حداقل ارتفاع ورودی پارکینگ معمولی جهت عدم سرگیری 1.80 متر
  6. حداکثر ارتفاع پارکینگ در پیلوت 2.40 متر و در زیر زمین 2.60 متر
  7. حداکثر درصد شیب رامپ جهت تردد اتوموبیل 15 درصد می باشد .
  8. در شیب های قوس دار ، شعاع گردش رامپ حداقل 6.5 متر ملاک عمل می باشد . ( قوس از داخل )
    ضابطه پارکینگ گردش
  9. فضای لازم جهت یک واحد پارکینگ در فضای باز مازاد 40% بشرط امکان مانور ، 15 متر مربع است .
  10. فضای قابل قبول جهت ایست یک واحد پارکینگ عادی به داخل 5*2.5 متر مربع می باشد .
    پارکینگ ها کنار هم

    1. طبق تصویر بالا = دو تا کنار هم عرض 6.5 متر داخل به داخل
    2. طبق تصویر بالا  = سه تا کنار هم عرض 9.5 متر داخل به داخل
  11. دقت شود طول و عرض لازم جهت ایست اتوموبیلها را همواره داخل را همواره داخل به داخل دیوارها یا ستونها مترکشی و محاسبه می کنیم .
  12. عرض لازم جهت ایست یک واحد پارکینگ ویژه معلولین 3.5 متر است .
  13. حداقل ارتفاع لازم جهت ایست پارکینگ معلول 2.40 متر است (به علت مانور ویلچر )
  14. در مجمتع های مسکونی بیش از 20 واحد ، باید 5% پارکینگها به پارکینگ معلولین اختصاص یابد.
  15. زیرزمین پارکینگ باید دارای دسترسی مستقیم به طبقات باشد.
  16. برای پارکینگ معلول، حداقل عرض مفید 3.50 متر مورد نیاز است.
  17. قانون شهرداری تهران حداقل عرض 3.5 متر ولی تبصره در بافت فرسوده با توجه به عرض معبر و بر ساختمان تا 2.5متر نیز اجرا می شود.

ضوابط پارکینگ تجاری

در ساخت پارکینگ تجاری، باید از ضوابطی که توسط شهرداری، نوشته شده؛ در اجرا و طراحی پیروی کند: فضای داخلی پارکینگ، باید طبق ضوابط پارکینگ تجاری ساخته شود.

  1. ادارات، بیمارستان ها و سازمان هایی که تعداد مراجعین زیادی دارند؛ موظفند سی درصد، پارکینگ اضافی برای مراجعین در همان ساختمان یا تا فاصله دویست و پنجاه متری ساختمان مربوط ایجاد نمایند.
  2. نحوه چیدمان داخلی پارکینگ ها با توجه به ضوابط پارکینگ تجاری، باید به گونه ای باشد که در تردد افراد ناتوان و معلول و همچنین، جای پارک معلولین و ناتوانان مشکلی پیش نیاید. برای افراد معلول، عرض پارکینگ سه و نیم متر، مورد نیاز است. طول پارکینگ، حداقل باید پنج متر باشد و ارتفاع آن تا سه متر در نظر گرفته شود.
  3. زیرزمین پارکینگ تجاری، باید در دسترس همه طبقات ساختمان باشد.
  4. فضای داخلی و ابعاد پارکینگ تجاری باید به گونه ای باشد که امکان دور زدن خودروها به راحتی فراهم باشد.
  5. شیب موجود در رمپ های پارکینگ، حداکثر پانزده در صد و عرض رمپ باید سه و نیم متر باشد.
  6. کف ساخته شده برای رمپ ها باید از مصالحی باشد که لغزندگی برای خودروها ایجاد نکند و قابلیت شستشو داشته باشد.
  7. در ساختمان های بیش از ده واحد، طراحی سرویس بهداشتی در پارکینگ، الزامی است.
  8. وجود آب آشامیدنی در همه پارکینگ ها اجباری است.
  9. طبق استاندارد پارکینگ، اگر پارکینگ برای پارک دو خودرو، ایجاد شده باید عرض پارکینگ، حداقل چهار و نیم متر و برای سه خودرو، حداقل شش و نیم متر باشد.
  10. فضای کافی بین خودروها به منظور راحتی در حرکت و جلوگیری از تصادفات باید رعایت شود.
  11. تامین نورپردازی و تهویه مناسب در پارکینگ پاساژ تجاری را جدی بگیرید.
  12. ایجاد مسیرهای اضطراری و خروجی های آسان برای افراد در صورت بروز حوادث و آتش سوزی در پارکینگ ها.
  13. رعایت قوانین و مقررات مربوط به معلولین و افراد با نیازهای خاص در پارکینگ ها
  14. رعایت قوانین و مقررات مربوط به آتش سوزی و ایمنی در پارکینگ ها

تا این جا ما بصورت خلاصه و موردی ضوابط ضوابط پارکینگ تجاری و قوانین آن را مطرح کردیم . جهت مطالعه توضیحات بیشتر و تصاویر ادامه مطلب را مطالعه بفرمایید .

ضوابط تعداد پارکینگ

یکی از مواردی که برای مستاجران و حتی برای سازندگان واحدهای مسکونی و تجاری به یک مشکل تبدیل شده و آنها به شکل دقیق نمی‌توانند تشخیص دهند، تعداد پارکینگ‌هایی است که هر آپارتمان باید داشته باشد.

در قوانین پارکینگ آپارتمان موارد لازم برای رعایت در این مورد ذکر شده است و شخص می‌داند که ضوابط پارکینگ در مجتمع‌های مسکونی و تجاری به چه صورت است. رعایت قانون جدید پارکینگ باعث می‌شود که بسیاری از مشاجرات و دردسرهای بین اهالی ساختمان یا مجتمع‌های تجاری از بین برود. به طور کلی در مورد تعداد پارکینگهای هر واحد مسکونی قوانین زیر وجود دارد:

  • در قوانین پارکینگ آپارتمان برای هر آپارتمان مسکونی با زیر بنای ۳۵ تا ۱۵۰ متر مربع، یک واحد پارکینگ اختصاص می‌یابد.
  •  برای هر واحد آپارتمانی مسکونی با زیربنای ۱۵۱ تا ۲۵۰ متر مربع، دو واحد پارکینگ اختصاص می‌یابد.
  •  برای واحدهای آپارتمانی با مساحت بیش از ۲۵۰ متر مربع لازم است که سه واحد پارکینگ اختصاص یابد.

ضوابط پارکینگ

در مورد مجتمع‌های تجاری نیز می‌توان به ضوابط تعداد پارکینگ تجاری استناد کرد که در آن‌ها بر اساس متراژ واحدهای تجاری، مشخص می‌شود که هر کدام از این مجتمع‌ها باید چه تعداد پارکینگ داشته باشد. به طور کلی، قوانین اجرایی در مورد قوانین پارکینگ عمومی ، ضوابط پارکینگ تجاری و ضوابط پارکینگ اداری عبارتند از:

  • در قانون پارکینگ عمومی باید برای هر کدام از واحدهای تجاری با مساحت ۲۰ متر مربع زیربنای مفید باید یک واحد پارکینگ اختصاص یابد.
  •  به ازای هر ۳۰ متر مربع مازاد، وجود یک پارکینگ ضروری است.
  • به هر واحد اداری با ۶۰ متر زیربنای مفید، لازم است که یک واحد پارکینگ اختصاص یابد.
  •  به ازای هر ۷۵ متر مربع زیربنای مازاد، یک پارکینگ به مجتمع اداری اضافه می‌شود.

اگر به یک راهنمای کامل از پارکینگ های تجاری یعنی پارکینگ های مجتمع های تجاری و پاساژ ها نیاز دارید ما در یک مقاله ای جامع درباره ضوابط طراحی پارکینگ تجاری و ضوابط تامین پارکینگ تجاری و قوانین پارکینگ عمومی توضیح داده ایم .

همچنین در این مقاله ی معرفی شده که با این لینک  قابل دسترسی است به سوالاتی از قبیل ارتفاع پارکینگ های تجاری ، تعداد و ظرفیت پارکینگ تجاری و قوانین پارکینگ تجاری بصورت کامل پاسخ داده ایم .

قوانین پارکینگ

 قوانین پارکینگ ها برای انواع پارکینگ ها

پارکینگ ها به چند گروه تقسیم می شوند. پارکینگ های کوچک که برای توقف 3 خودرو مناسب هستند. پارکینگ های متوسط محل توقف حداکثر 25 خودرو می باشد و پارکینگ های بزرگ که بیش از 25 خودرو را در خود جای می دهند.

اولین نکته‌ای که قبل از ذکر قوانین پارکینگ یا بندهای آن باید بپردازیم، تقسیم بندی انواع پارکینگ‌ ها از لحاظ قانونی و از لحاظ عرف جامعه است. به طور کلی پارکینگ آپارتمان را به دو دسته پارکینگ‌های اختصاصی و پارکینگ‌های مشاع تقسیم بندی می‌کنند.

1. قوانین پارکینگ اختصاصی

پارکینگ اختصاصی به پارکینگ‌هایی گفته می‌شود که محدوده آن به طور کامل در سند منزل و یا در اجاره نامه آن قید شده باشد و به شکل اختصاصی به فرد مورد نظر و آن واحد آپارتمان تعلق گیرد.

در واقع فردی که این واحد آپارتمانی را خریداری می‌کند یا آن را برای مدت محدودی اجاره کرده است، به طور اختصاصی می‌تواند از این پارکینگ استفاده کند و وسایل نقلیه مانند خودرو، موتورسیکلت و دوچرخه خود را در این قسمت قرار دهد.

2. قوانین پارکینگ مشاع

دردسر پارکینگ مشاع از پارکینگ‌ های اختصاصی بسیار بیشتر است و قوانین پارکینگ آپارتمان در مورد آنها بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. پارکینگ مشاع به پارکینگ‌ های گفته می‌شود که بین واحدهای یک آپارتمان مشترک هستند و می‌توانند از آنها به صورت توافقی استفاده کنند.

معمولاً آپارتمان‌هایی که تعداد واحدهای آنها زیاد است و تعداد انباری یا پارکینگ آنها کم است، دارای پارکینگ مشاع هستند. معمولاً استفاده از پارکینگ های مشاع به صورت توافقی بوده از قبل به مستأجر یا خریدار منزل گفته می‌شود که آیا حق استفاده از پارکینگ را دارد یا خیر.

برای خرید انواع تجهیزات پارکینگ مانند رنگ و خط کشی پارکینگ ، ضربه گیر و سرعت گیر پارکینگ با قیمت مناسب و با کیفیت بالا می‌توانید به سایت ایمن ترافیک کالا مراجعه کنید.

 

قوانین پارکینگ های آپارتمانی

3. قوانین پارکینگ عمومی

قوانین پارکینگ عمومی نیز یکی از مواردی است که احتمال بروز مشاجره بین افراد مختلف در آن وجود دارد. خوشبختانه در مورد پارکینگ‌های عمومی، معمولاً فضای اختصاص یافته به هر کدام از خودروها مشخص است و طبق قوانین پارکینگ عمومی هر فرد می‌داند که فضای اختصاص یافته در چه ابعادی و به چه صورتی است. اما به طور کلی، به هنگام طراحی پارکینگ‌ها لازم است که چند نکته رعایت شود تا پارکینگ از لحاظ استاندارد مناسب تلقی شود:

  • در پارکینگ‌های عمومی حداقل دهانه لازم باید 2.5 متر باشد و حداقل عرض توقف دو خودرو طبق قانون جدید پارکینگ باید 4.5  متر در نظر گرفته شود؛
  • در پارکینگ‌های عمومی که بیش از ۱۰۰۰ متر مربع مساحت دارند یا ۲۵ واحد پارکینگ در آنها در نظر گرفته شده است، می‌توان ارتفاع پارکینگ را تا ۳ متر افزایش داد.

این موارد در قوانین پارکینگ عمومی باعث می‌شود که حریم هر کدام از خودروها کاملاً مشخص شده و فرد با فضای واضح و تعریف شده مواجه شود.
در نتیجه، حتی اگر فضای کافی برای خودروها در نظر گرفته شده باشد و پارکینگ اختصاصی به آنها تعلق گیرد، باز هم فضای این پارکینگ‌ها به صورت مشخص و تعریف شده در نظر گرفته می‌شود و امکان استفاده از آنها به صورت مشاع وجود ندارد.

قوانین پارکینگ عمومی

4. ضوابط پارکینگ ماشین سنگین

همانطور که در مورد اتوبوس عنوان شد، ضوابط پارکینگ ماشین سنگین نیز به همین صورت است و تیم‌های طراحی باید در نظر داشته باشند که فاصله لاستیک جلو با سپر جلو و فاصله لاستیک عقب با سپر عقب به چه صورت است. نکته‌ای که در مورد ماشین های سنگین وجود دارد، وجود یدک در آنهاست که باعث می‌شود که طراحی انتهایی پارکینگ با توجه به اندازه آنها تغییر کند. البته قرار گرفتن چند ماشین سنگین در کنار یکدیگر یا استفاده از گاری های مرتفع در آنها باعث می‌شود که ارتفاع پارکینگ نیز با توجه به این موارد تغییر کند.

در این مطلب تلاش کردیم که جوانب مختلف قوانین پارکینگ را مورد بررسی قرار دهیم و ضوابط طراحی پارکینگ‌ ها برای ماشین‌های سبک و سنگین را بررسی کنیم. اگر به مشاوره بیشتر در این زمینه نیاز دارید، با کارشناسان ما در گروه ایمن ترافیک کالا در تماس باشید.

5. ضوابط پارکینگ اتوبوس

قوانین پارکینگ برای اتوبوس

در مورد ضوابط پارکینگ اتوبوس توجه به اندازه اتوبوس‌ها و سبک طراحی آنها بسیار مهم است. این موضوع باعث می‌شود که پارکینگ‌های طراحی شده برای اتوبوسهای مختلف تغییر کند و نیاز باشد که برای هر کدام از آنها، طراحی‌های خاص صورت گیرد. همانطور که در بیشتر اتوبوس‌ها دیده می‌شود، فاصله لاستیک جلو تا دماغه یا همان سپر اتوبوس و همچنین فاصله لاستیک عقب تا سپر عقب اتوبوس فاصله زیادی است که به هنگام دور زدن و خروج اتوبوس از پارکینگ باید مد نظر قرار گیرد.

به عنوان مثال، در اتوبوس‌های عمومی معمولاً فاصله لاستیک جلو تا سپر جلو در حدود 1.83 متر است که به هنگام ایجاد پیچ در پارکینگ های عمومی باید این فاصله در نظر گرفته شود تا اتوبوس به راحتی بتواند دور بزند. همچنین باید فضای کافی در قسمت عقب اتوبوس نیز در نظر گرفته شود که فاصله لاستیک عقب تا سپر عقب در حدود 2.59 مطرح است، که این معیار نیز باید در انتهای اتوبوس در نظر گرفته شود. فاصله بین لاستیک‌ها از یکدیگر و همچنین فاصله بین لاستیک جلو و لاستیک عقب معیارهای دیگری هستند که در قوانین پارکینگ اتوبوس باید به آنها توجه شود.

به خاطر داشته باشید که فاصله لاستیک جلو تا سپر جلو و همچنین لاستیک عقب تا سپر عقب در مدل‌های مختلف اتوبوس‌های عمومی متفاوت است، پس تیم‌های طراحی باید به این موضوع توجه کافی داشته باشند و خود را با شرایط جدید وفق دهند؛ همچنین تجهیزاتی چون آینه محدب ترافیکی را در پارکینگ قرار دهند تا جابجایی اتوبوس ها راحت تر شود.

قانون اجاره پارکینگ آپارتمان

یکی از موارد مهمی که مستاجران یا خریداران هنگام معامله یک واحد آپارتمان باید در نظر داشته باشند، توجه به جزئیاتی در مورد انباری و پارکینگ ساختمان است. قانون اجاره پارکینگ آپارتمان و مشخصات آن معمولاً در همان زمان توافق یا معامله به مستأجر گوشزد می‌شود.

در واقع قوانین پارکینگ‌ های اجاره‌ای به این صورت است که فرد در لحظه‌ی اجاره از وجود پارکینگ اختصاصی یا پارکینگ مشاع مطلع شده و حتی اختصاص یا عدم اختصاص پارکینگ را می‌داند. بنابراین در زمان سکونت در واحد آپارتمان می‌تواند ادعای پارکینگ داشته باشد یا خیر.
اگر صاحب آپارتمان برخلاف قرار اولیه، نتواند مفاد قرارداد اولیه را فراهم کند، شخص مستأجر می‌تواند اقامه دعوا کرده و نسبت به دریافت پارکینگ اقدام کند. البته بهترین گزینه توافق است که باید بین طرفین انجام گیرد.

 


بیشتر بخوانید : 10 پارکینگ طبقاتی با طراحی مدرن در دنیا


 

قوانین انتقال پارکینگ آپارتمان

یکی دیگر از قوانین پارکینگ آپارتمان شامل انتقال پارکینگ به افراد دیگر است. گاهی این وضعیت به شکلی پیش می‌آید که یکی از اهالی ساختمان فاقد خودرو بوده و ترجیح می‌دهد که پارکینگ واحد خود را به صورت مجزا در اختیار یک مستأجر قرار داده یا طبق قرارداد بفروشد. در مورد انتقال پارکینگ آپارتمان دو حالت وجود دارد:

 

الف ) اگر خریدار یا مستأجر پارکینگ از همان آپارتمان باشد

طبق قانون جدید پارکینگ آپارتمان در مقررات ملی ساختمان، اگر فرد مستأجر یا خریدار در همان آپارتمان ساکن باشد، انتقال پارکینگ آپارتمان مشکلی نخواهد داشت و فرد می‌تواند آن را واگذار کند، البته به شرطی که پارکینگ اختصاصی باشد.

 

ب ) اگر خریدار یا مستأجر پارکینگ ساکن آپارتمان نباشد

طبق قانون جدید پارکینگ آپارتمان در مقررات ملی ساختمان، امکان واگذاری و انتقال پارکینگ به افراد خارج از آپارتمان مورد نظر وجود ندارد و حتی در مورد پارکینگ اختصاصی نیز این وضعیت قابل اجرا نیست. البته در مورد اجاره، صاحب پارکینگ می‌تواند با سایر ساکنین آپارتمان توافق کرده و پارکینگ خود را برای مدت محدود اجاره دهد.

 

قانون تقسیم پارکینگ در آپارتمان

نحوه تقسیم پارکینگ آپارتمان بطور کامل و مشخص قانون واضحی دارد و اگر توسط خریدار و فروشنده رعایت شود، معمولاً مشکل خاصی به وجود نمی‌آید. یکی از مسائلی که در رابطه با قوانین پارکینگ آپارتمان وجود دارد این است که فروشندگان به دنبال سوء استفاده از قانون یا تغییر آن به سود خود هستند.
این ضوابط پارکینگ در مقررات ملی ساختمان به طور کامل مشخص است و هر دو طرف می‌توانند از این قوانین استفاده کنند. به طور کلی، در قانون جدید پارکینگ تقسیم پارکینگ در آپارتمان ذکر شده است که هر واحد آپارتمانی باید دارای پارکینگ اختصاصی باشد و معمولاً در طراحی و ساخت آپارتمان به این موارد توجه می‌شود.

اما گاهی به خاطر مسائل فنی یا هر مشکل دیگری، امکان استفاده از پارکینگ اختصاصی برای ساکنین آپارتمان وجود ندارد و آنها مجبور هستند که از پارکینگ مشاع استفاده کنند. وجود پارکینگ مشاع می‌تواند مشکلات متعددی به وجود بیاورد، اما قانون اصلی در این مورد، توافق بین طرفین است و معمولاً از قبل مشخص می‌شود که کدام یک از اهالی ساختمان حق استفاده از پارکینگ را ندارد.

بنابراین، اگر در یک آپارتمان ساکن هستید و از نحوه تقسیم پارکینگ آپارتمان و قوانین آن شاکی هستید، می‌توانید به قرارداد خرید یا اجاره واحد خود مراجعه کنید و اگر در آن قید شده باشد که شما پارکینگ اختصاصی خواهید داشت، می‌توانید اقامه دعوا کنید، اما اگر برای شما پارکینگ اختصاصی یا مشاع در نظر گرفته نشده باشد، امکان اقامه دعوا برای شما وجود ندارد.

قانون پارک موتور در پارکینگ

یکی از مواردی که معمولاً به موضوع مشاجره بین همسایه‌ها و مستأجر یا صاحب آپارتمان تبدیل می‌شود، قانون موتور در پارکینگ آپارتمان است که این مورد نیز از عدم اطلاع آنها نسبت به قوانین پارکینگ آپارتمان نشأت می‌گیرد. جالب است بدانید که تمامی قوانین پارکینگ‌ ها با تقسیم بندی آنها به دو دسته پارکینگ اختصاصی و مشاع قابل توجیه است و کسانی که از این دو قانون اطلاع داشته باشند، به راحتی می‌توانند مشکلات بین خود را حل کنند.

در مورد قانون موتور در پارکینگ آپارتمان، اگر پارکینگ فرد مورد نظر به صورت اختصاصی باشد، وی می‌تواند علاوه بر وسیله نقلیه یا همان خودرو شخصی، تجهیزات دیگری مانند موتور، وسایل و تجهیزات اضافی منزل و حتی دوچرخه خود را در این منطقه قرار دهد. اما در مورد پارکینگ مشاع این قانون تغییر می‌کند و لازم است که با سایر اهالی آپارتمان توافق انجام شود.

جالب است بدانید که قوانین پارکینگ آپارتمان اجازه گذاشتن دوچرخه در پارکینگ را هم به این افراد نمی‌دهد و آنها باید در این مورد با سایر اهالی ساختمان به توافق برسند.البته حق پارک موتور در پارکینگ به قید نشدن محدودیت در قرارداد برای این وسیله نقلیه در استفاده از پارکینگ بستگی دارد.

زیرا در برخی از آپارتمان ها مشاهده می شود که صریحا در قرارداد، گذاشتن موتور در مشاعات ساختمان منع شده است.پس پارک کردن موتور در پارکینگ های مشاع، کاملا بستگی به قرارداد و محدودیت های ذکر شده در قرارداد برای ساختمان یا آپارتمان مورد نظر دارد.

 

قوانین پارکینگ موتورها

زیباسازی پارکینگ آپارتمان

استاندارد سازی و زیباسازی پارکینگ آپارتمان از جمله اقداماتی است که می تواند در دید ظاهری افراد به آپارتمان و مجتمع تاثیر ویژه ای داشته باشد. قرار دادن المان های استاندارد پارکینگ، مانند گل میخ ها، استوانه های ترافیکی، کار استاپر و مواردی از این دست علاوه بر استاندارد سازی پارکینگ و ایجاد نظم در رفت و آمد وسایل نقلیه، می تواند ظاهر زیبایی نیز به پارکینگ شما بدهد.

البته اقداماتی نظیر رنگ آمیزی و خط کشی پارکینگ نیز می تواند در زیبایی ظاهری پارکینگ آپارتمان یا مجتمع شما تاثیر مناسبی داشته باشد. توجه به زیباسازی پارکینگ با توجه به نمایش پارکینگ به عنوان اولین مکان آپارتمان پس از ورود افراد، می تواند دید مثبتی را در ذهن آن ها نسبت به کل آپارتمان ایجاد کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا