اطلاعات ایمنی

شش گام برای شناسایی عناصر بحران

در این مطلب، به شناسایی عناصر بحران می پردازیم، تا با هم به ریشه یابی این موضوع بیاندیشیم. شش گام شناسایی عناصر بحران را با هم بررسی می کنیم.

 

شناسایی عناصر بحران

شناسایی عناصر بحران

گام نخست، شناسایی دقیق فرایند است. بدون شناخت از فرایند یک فعالیت، چطور ممکن است که نقاط ضعف و قوت آن شناخته شود و بهترین واکنش نسبت به آن اتخاذ گردد؟ برای پیدا کردن راه حل و کمک به بهبود وضعیت، لازم است که در ابتدا فرایند شناسایی بطور دقیق ثبت و ضبط گردد.

 گام دوم، تهیه نقشه کامل کارخانه و راه های فرار است. فرض کنید، آتش سوزی در یک کارخانه اتفاق افتاده است. اگر راه فراری وجود نداشته باشد، یا تعداد مسیرهای منتهی به بیرون کارخانه کم باشد، چه اتفاقی می افتد؟ در نتیجه لازم است مدیریت، نقشه ی کامل کارخانه را تهیه و راه های فرار موثری را تعبیه کند.

 گام سوم، شناسایی نقاط و فرایندهای خطرناک و ریسک پذیر است. باید مشخص شود که کدام مکان ها دارای خطر ذاتی بیشتری نسبت به سایر نقاط کارخانه و ساختمان است. بطور مثال، انبار مواد شیمیایی و اشتعال پذیر، باید از سایر انبارها تفکیک گردد و علائم هشدار مناسبی برای آن تهیه شود.

گام چهارم، فراهم نمودن تجهیزات ایمنی مناسب قبل از وقوع بحران هاست. بطور مثال، برای کارخانه ای که دارای مواد اشتعال پذیر است، داشتن یک سیستم اطفای حریق مناسب و کپسول آتش نشانی لازم و ضروری می باشد.

گام پنجم، آموزش است. بدون آموزش، هیچ گاه یک فرایند بطور صد درصدی به اتمام نمی رسد. در نتیجه لازم است قبل از وقوع بحران، آموزش های لازم برای مدیریت فرایند ها به کارگران آموزش داده شود.

گام ششم و آخر، آزمایش است. هیچ طرحی بدون آزمایش کامل نمی گردد. در نتیجه لازم است، قبل از وقوع بحران ها با انجام مانورهای مصنوعی، آمادگی کارگران و مدیریت سنجیده شود.

انجام مانورهای مصنوعی

سخن آخر ایمن ترافیک مگ: به یاد داشته باشید، که بحران ها بی رحم هستند و هیچ فرصت دوباره ای به شما نمی دهند!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا