بازی و کودکان

اسباب بازی مناسب برای کودکان اوتیسم

سرفصل‌های مقاله

اوتیسم، یک بیماری عصبی است که در آن، فرد در برقراری روابط و ارتباطات اجتماعی و درک احساسات، دچار مشکل است. نشانه ‌های این بیماری در افراد مختلف، متفاوت است و در کودکان، تا قبل از سه سالگی، نمایان می‌ شود. اوتیسم ‌ها منحصر به ‌فرد هستند  و قابلیت یادگیری دارند؛ فقط ممکن است؛ یادگیری آن‌ ها نسبت به کودکان عادی، کمی بیشتر زمان ببرد. این کودکان نیز مانند دیگر کودکان، با بازی‌ کردن، مهارت ‌های فردی و اجتماعی را تجربه می ‌کنند و یاد می ‌گیرند. یکی از راه ‌های برقراری ارتباط و آموزش مهارت ‌های اجتماعی به کودکان دچار اوتیسم، استفاده از بازی ‌ها و وسایل کمک ‌آموزشی می‌ باشد.

بازی‌ ها، کودکان را به خود جذب می‌کنند و کودکان از بازی ‌کردن، هرگز خسته نمی‌ شوند. وسایل بازی در کودکان باید هم جنبه  لذت و سرگرمی داشته  باشد و هم سبب یادگیری و رشد ذهنی در آن ‌ها شود. وسایل کمک ‌آموزشی و بازی ‌های فکری، با درگیر کردن حواس فکری کودکان، مسیر رشد و ترقی ذهنی آن ‌ها را فراهم می ‌آورند. این وسایل را می‌ توان به صورت خرید آنلاین از فروشگاه‌ های اینترنتی اسباب‌ بازی کودک تهیه نمود.

 

اسباب بازی کودکان اوتیسم

 

آموزش به کودکان از طریق بازی، موثرترین روش برای یادگیری کودکان است. اسباب بازی کودکان اوتیسم نیز به آن ها کمک می کند تا مهارت های حرکتی، مهارت های صحبت کردن و برقراری ارتباط، تعامل اجتماعی و مهارت های حل مسئله را توسعه دهند. بازی با اسباب بازی های معمول و موجود در فروشگاه ها، ممکن است برای کودکان اوتیسمی دشوار باشد؛ لذا، اسباب بازی کودکان اوتیسم باید ساده، مخصوص و در عین حال سرگرم کننده باشند. برای اطلاع از قیمت انواع اسباب بازی برای سایر سنین ، به فروشگاه اینترنتی ایمن ترافیک کالا مراجعه کنید.

 

اسباب ‌بازی آموزشی

اسباب‌ بازی‌ های آموزشی، نقش بسزایی در تعلیم و یادگیری کودکان دارند. هر اسباب ‌بازی با هدفی خاص طراحی و تولید گردیده است. اسباب ‌بازی‌ آموزشی به کودکان، نحوه فکر کردن، مهارت حل مسئله، هماهنگی دست و چشم و پرورش جسم و روح را می‌ آموزند. همچنین، سبب افزایش تمرکز و توجه کودکان به محیط پیرامون خود می ‌شوند. کودکان، با بازی‌ کردن، آشنایی با تصاویر، نحوه ارتباط با اشیا، شناخت رنگ ‌ها، حیوانات و احساسات را یاد می‌ گیرند. اسباب ‌بازی ‌های آموزشی، کودکان را سریع ‌تر آماده برای حضور در اجتماع می ‌نماید. اسباب ‌بازی‌ ها، باید با نیاز ها و ویژگی‌ های عاطفی کودکان، تناسب داشته باشد.

بعضی از اسباب بازی ها تجربه ای حسی برای کودکان خواهند داشت؛ به این معنا که این اسباب بازی ها حس لامسه، شنیداری و بینایی کودکان را درگیر می کنند. همچنین، ادغام درمان حس گرایی با استفاده از بازی، می تواند به بهبود عملکرد روزانه کودک مبتلا به اوتیسم کمک کند. در این مطلب لیستی از اسباب بازی کودکان اوتیسم را معرفی می کنیم. انتخاب اسباب ‌بازی مناسب برای آموزش به کودکان اوتیسم از اهمیت فوق ‌العاده ‌ای برخوردار است. برای آموزش به کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم، باید اسباب ‌بازی‌ ها و بازی ‌هایی را انتخاب نماییم که ساده باشد و حواس پنج‌ گانه و مهارت ‌های حرکتی کودکان اوتیسم را تحریک و تقویت نماید.

برخی از وسایل بازی و کمک ‌آموزشی این کودکان که می ‌توان آن ‌ها را از فروشگاه ‌های اینترنتی اسباب ‌بازی کودک تهیه کرد؛ عبارتند از:

 

خرید تجهیزات و لوازم بازی مهدکودک

 

وسایل بادی کودک

بازی در وسایل بادی کودک مانند استخر توپ به کودکان فرصت های حسی و اجتماعی می دهد. کودکان با چالش به کاربردن قدرت عضلانی خود، از بازی لذت خواهند برد. آن ها توپ را به سمت بالا می برند و تلاش می کنند با قدرت آن را پرتاب کنند. خردسالان نیز از لحاظ بصری، توپ های رنگی را وارسی می کنند، توپ را می چرخانند و سپس آن را به زمین می کوبند و بر حرکت توپ تمرکز می کنند. این بازی به آن ها اجازه می دهد که با دیگر کودکان سرگرم شوند و تعامل اجتماعی خود را تقویت کنند.

اسباب ‌بازی‌ های بادی، از محبوب ‌ترین و پرطرفدار ترین وسایل بازی بین کودکان اوتیسم محسوب می ‌گردند. این اسباب‌ بازی ‌ها، بسیار کم‌ جا هستند و با یک پمپ باد، به‌ راحتی از هوا پر می‌ شوند و بعد از استفاده از آن ها به ‌راحتی می ‌توان آن ‌ها را از هوا خالی نمود و فضای کمی را در منازل اشغال می‌ کنند. این وسایل، دارای رنگ ‌های شاد، جذاب، مهیج و مورد توجه کودکان هستند. جنس وسایل بادی، معمولا از پلاستیک فشرده پی‌ وی‌ سی است و بر روی پوست کودکان اوتیسم، ایجاد حساسیت نمی‌ کند. این وسایل‌، سبک ‌وزن هستند و حمل و نقل و جابجایی آن ‌ها بسیار راحت است؛ همچنین، این وسایل، بی‌ خطر ترین نوع اسباب‌ بازی به ‌شمار می روند و دارای لبه ‌های تیز و برنده نیستند و وسیله‌ ای بسیار مناسب برای بازی کودکان در تمام سنین می ‌باشند.

 

وسایل بازی کودکان

 

وسایل بادی را می ‌توان از فروشگاه ‌های اینترنتی اسباب ‌بازی کودک تهیه نمود. از وسایل بازی بادی، می- ‌توان به: پارک بادی سرسره ‌دار، استخر بادی، کیسه بوکس بادی، چادر بادی، صندلی و مبل بادی، هواپیما و ماشین بادی و … اشاره کرد.برای اطلاع از لیست قیمت و خرید اینترنتی وسایل بازی بادی کودک با کارشناسان ایمن ترافیک تماس بگیرید.

 


بیشتر بخوانید : موثر ترین اسباب بازی برای کودکان اوتیسم


 

پازل و بلوک بازی

پازل های اعداد یا کلمات نه تنها بر روی نمایش تصویری کلمات، بلکه بر بخش مهارت یادگیری کلمات و صحبت کردن نیز تمرکز دارند. این اسباب بازی ها برای یادگیری انواع اشیا بسیار مفید هستند و همچنین به عنوان وسایل کمک آموزشی نقش اساسی دارند. پازل به کودکان کمک می کند تا توانایی دیدن و خواندن، مهارت های زبان و مهارت های حرکتی خود را بهبود بخشند. اسباب‌ بازی‌ هایی که از هم جدا و دوباره سر هم می‌ گردند؛ برای رشد ذهنی کودکان بسیار مفید هستند.

پازل‌ ها، از جمله بازی ‌هایی هستند که به پرورش فکر و خلاقیت در کودکان می ‌پردازند. کودک در هنگام بازی با پازل، به نحوه جور کردن قطعات با یکدیگر و هماهنگ نمودن اشکال می ‌پردازد و سوالاتی در ذهنش ایجاد می ‌شود و همین امر می ‌تواند به پرورش قدرت کلامی و تقویت مهارت سازماندهی در وی کمک نماید. حل‌ کردن پازل ‌ها، در کودکان، باعث ایجاد عزت نفس و اعتماد به نفس می ‌گردد؛ همچنین، سبب هماهنگی حرکات دست و چشم، تقویت صبر و تقویت حافظه می ‌شود.

 

وسایل کمک آموزشی

 

به دلیل استفاده از رنگ‌ های مختلف و شاد در قطعات پازل، کودک با رنگ‌ ها آشنا می ‌شود و این موضوع، برای کودکان، بسیار جذاب و هیجان‌ انگیز است و سبب تقویت بینایی کودک و افزایش تمرکز وی خواهد شد. کودکان اوتیسمی، علاقه خاصی در بازی ‌کردن با پازل از خود نشان می ‌دهند. اسباب ‌بازی ‌های فکری، در میان تولید کنندگان و برند های معتبر اسباب‌ بازی از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار است و توجه بسیاری به تولید آن شده است. از این نوع اسباب‌ بازی ‌ها، می ‌توان به لگو، خانه ‌سازی ‌ها، جور چین، بازی ‌های فکری و … اشاره کرد.

 


بیشتر بخوانید : نکات مهم در هنگام خریداری اسباب بازی کودکان


 

چراغ ها و اسباب بازی های حبابی رنگی

چراغ ها و حباب های رنگی یکی از مناسب ترین اسباب بازی کودکان اوتیسم است که به عنوان محرک بصری تعریف می شود. کودکان مبتلا به اختلال خلقی اوتیسم تمایل به نگاه کردن و تمکز به نور یا حرکت نقاط یا اجسام را دارند. این اسباب بازی کمک می کند تا کودک آرام شود و بر روی یک چیز تمرکز کند. مایع رنگی از بالا به پایین حرکت می کند، هنگامی که تمام مایع به پایین می رسد، کودک آن را به حالت عادی بر می گرداند و دوباره شروع به بازی می کند!

اسباب بازی در رنگ های مختلف از پلاستیک مقاوم در برابر حرارت ساخته می شود و برای کودکان ایمن است و می تواند به راحتی در کیف یا جیب حمل شود. برای مشاهده لیست قیمت وسایل بازی کودکان و مشاوره رایگان در این خصوص با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

اسباب بازی های حبابی رنگی

 

ترامپولین ورزش مناسب کودکان اوتیسم

ورزش ‌ها و بازی ‌هایی که در فضای آزاد و باز انجام می‌ گیرند؛ برای کودکان دچار اختلال اوتیسم، بسیار مفید هستند. کودکان اوتیسم نیز مانند کودکان عادی نیاز به تحرک و ورزش ‌کردن دارند. ترامپولین یا ریباندر که به آن تشک بپر بپر نیز می ‌گویند؛ از وسایل ورزشی است که در باشگاه ‌ها و مکان ‌های ورزشی مورد استفاده قرار می‌ گیرد و باعث ایجاد هیجان در افراد می‌ شود.

این وسیله ورزشی و تفریحی، سبب کاهش وزن، افزایش سوخت ‌و‌ ساز و سم‌ زدایی بدن، استحکام استخوان‌ ها، تقویت قلب و غدد لنفاوی بدن می ‌گردد. ریباندر، در کودکان اوتیسم، سبب تقویت مهارت ‌های حرکتی می ‌شود. این کودکان، برای مقابله با استرس و اضطراب درونی خود مرتب بالا و پایین می ‌پرند یا به جلو و عقب حرکت می ‌کنند؛ ترامپولین، راه‌ حلی مناسب برای آرامش و تخلیه انرژی و تعادل جسمی و روانی در آن ‌ها می ‌باشد.

از همه مهم ‌تر این که، این وسیله ورزشی مفید، سبب آرامش ذهنی در انسان می ‌گردد. ترامپولین، دارای سایز ها و ابعاد مختلفی است که از ابعاد کوچک آن (مینی‌‌ ترامپولین) در منازل نیز می ‌توان استفاده نمود. جابجایی و حمل و نقل ریباندر، بسیار آسان و دارای وزن بسیار کم و سبک می ‌باشد. این تشک پرشی، برای همه افراد، به ‌ویژه کودکان اوتیسم، کم ‌توان و سالمندان، باعث تقویت عضلات و حرکات اصلاحی می ‌گردد. برای خرید اینترنتی ترامپولین با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

اسباب بازی مناسب برای کودکان اوتیسم

 

ابزار موسیقی و تقویت حس شنیداری

ابزار های موسیقی در کودکان اوتیسم، سبب تربیت و تقویت حس شنیداری و بینایی و افزایش تمرکز و خلاقیت می‌ شود. اسباب ‌بازی‌ های صدا دار، یکی از گزینه‌ های مناسب برای آموزش کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم است و می‌ تواند کودک را تحریک و وادار به پاسخ نماید. از مهم ترین اختلالات در کودکان اوتیسمی، اختلال در صحبت‌ کردن است. کودک در هنگام نواختن می ‌تواند آواز بخواند و این‌ کار باعث تقویت گفتار، ایجاد اعتماد ‌به ‌نفس و احترام به خود و دیگران می‌ گردد. هماهنگی بین دستان و حرکات کودک با موسیقی ایجاد شده، باعث افزایش تمرکز و خلاقیت و کنترل حرکات بدن در کودک اوتیسمی می‌ شود.

 

کودکان اوتیسم

 

در واقع، نواختن موسیقی می ‌تواند جایگزین خوبی برای حرکات تکراری و مداوم کودک باشد. اغلب کودکان اوتیسمی، هوش شنوایی موسیقی را به‌ طور کامل دارند و امروزه بسیاری از متخصصان، موسیقی ‌درمانی را یکی از راه ‌های بهبود علائم بیماری در کودکان اوتیسمی می ‌دانند؛ زیرا از دسته ارتباطات غیر کلامی به ‌شمار می ‌آید.

ریتم موجود در موسیقی می ‌تواند کودک را با موسیقی همراه نماید و وی را وادار به زمزمه ‌کردن آواز کند. دست ‌زدن و آواز خواندن در هنگام نواختن موسیقی و هم خوانی توسط کودکان می ‌تواند حس انزوا و افسردگی را در کودکان اوتیسم  بهبود بخشد. از جمله این ابزار آلات  موسیقی می ‌توان به: بلز، زیلوفون، طبلک، فلوت و … اشاره کرد.

منبع: autismspeaks / momjunction

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا