دانستنی هاتکنولوژی

سیستم مدیریت هوشمند کنترل ترافیک

سرفصل‌های مقاله

همان طور که می دانید، امروزه معضل ترافیک شهری و جابه جایی در ترافیک های سنگین به خصوص در ساعت های پیک ترافیک یک مشکل اساسی برای تمام شهر ها در سراسر جهان محسوب می شود. این در حالی است که روز به روز با افزایش جمعیت شهری این ترافیک ها سنگین تر و شلوغ تر می شوند. جالب است، بدانید که در کشور های در حال توسعه مردم زمان خود را با توجه به ساعت های طولانی که در ترافیک هستند، تنظیم می کنند. بنابراین برنامه ریزان و مسئولان شهر سعی می کنند، تا با استفاده از فناوری و هوش مصنوعی از میزان ترافیک و به تبعه آن از مشکلات ترافیکی بکاهند و یک سیستم کنترل ترافیک هوشمند راه اندازی کنند.

سیستم کنترل ترافیک هوشمند

نکته قابل توجه این است که سیستم کنترل ترافیک هوشمند به تنهایی برای رفع مشکل ترافیک کافی نیست. یک تحلیل کامل از شرایط نشان می دهد که آگاهی عمومی، سیاست های ترافیکی مناسب برای یک شهر هوشمند و راه حل های سازگار با فرهنگ رانندگی شهر همگی گزینه هایی هستند که نقش مهمی در کاهش حجم ترافیک شهری ایفا می کنند.

 

مشاوره خرید چراغ راهنمایی عابر پیاده

البته هر شهر هوشمندی دارای یک زیر ساخت منحصر به فرد برای مقابله با حجم ترافیک شهری خود می باشد. از این رو هر شهری به شیوه های گوناگون به حل معضل ترافیک می پردازد. در این مطلب قصد داریم برخی از واقعیت های جالب درمورد تکنولوژی و ترافیک در شهر های مختلف از سراسر جهان را بیان کنیم.

سیستم کنترل ترافیک هوشمند

لیست قیمت چراغ راهنمایی چشمک زن در ایمن ترافیک کالا

 

اثرات منفی ترافیک شهری

خوب است بدانید که اثرات منفی تراکم ترافیک شهری در جنبه های مختلف فیزیکی، روحی و احساسی بسیار زیاد است. تحقیقات نشان می دهد، فردی که به طور روزانه ساعتی را در ترافیک سپری می کند، از استرس بالا، تحریک پذیری و ناراحتی رنج می برد. در نتیجه این اختلالات روانی منجر به افزایش وزن و فشار خون بالا در بسیاری از افراد می شود، که بدون شک سلامت کلی شخص را از بین می برد. علاوه بر آن چه ذکر شد، مشکلات سلامتی ناشی از آلودگی صوتی و آلودگی هوا ناشی از ترافیک شهری موضوع مجزای دیگری است که می تواند، سلامتی طیف گسترده ای از اشخاص را به خطر بیاندازد. یکی از بهترین راه حل های کاهش حجم ترافیک استفاده از سیستم کنترل ترافیک هوشمند در تجهیزات شهری است.

 

بیشتر بخوانید: هزینه تعویض پلاک با خریدار است یا فروشنده

 

ارزیابی تاثیرات وضعیت ترافیک شهری

موسسه گراتان در سال ۲۰۱۲، گزارشی درباره شهر های اجتماعی منتشر کرد. در این گزارش یک ارتباط مستقیم بین تراکم ترافیک و انزوای اجتماعی بیان شده است. اگر چه در نگاه اول به نظر نمی رسد این دو موضوع به طور مستقیم به یک دیگر ارتباط داشته باشند، اما در این گزارش ثابت شده است که هر چه زمان بیش تری صرف ترافیک شود، در نتیجه زمان کم تری برای خانواده و دوستان باقی می ماند.

یکی از تجزیه و تحلیل ها در این گزارش نشان می دهد که هر ۱۰ دقیقه زمان رفت و آمد، ۱۰ درصد از فرصت ها را برای برقراری ارتباط اجتماعی از بین می برد. همچنین یک تحقیق متفاوت دیگر برآورد می کند، که ۱۰ درصد از والدینی که کار می کنند، وقت بیش تری را صرف مسافرت به محل کار خود می کنند، تا این که به فرزندان شان بپردازند.

با افزایش تعداد وسایل نقلیه شخصی قاعدتا مردم زمان بیش تری را در وسایل نقلیه خود سپری می کنند و به گوش دادن به موسیقی، رادیو و یا چیزهای مشابه دیگر می پردازند. در نتیجه به مرور زمان منزوی می شوند و نمی توانند به خوبی با خانواده و جامعه ارتباط برقرار کنند. استفاده از سیستم کنترل ترافیک هوشمند در تجهیزات ترافیکی این امکان را برای ما بوجود می آورد، تا وقت بیشتری را با خانواده بگذرانیم.

رفع معضل ترافیک

راه های ممکن برای رفع معضل ترافیک

فراموش نکنید، که تراکم ترافیک مشکلی نیست که بتوان با یک راه حل مستقیم مانند: سیستم کنترل ترافیک هوشمند از بین برد. سیستم های پارک ناکار آمد، هجوم غیر قابل کنترل وسایل نقلیه در ساعات پیک و سیستم های کنترل ترافیک ضعیف، همگی عواملی هستند که با قرار گرفتن در کنار یک دیگر باعث تراکم ترافیک می شوند. خوشبختانه ایده هایی وجود دارند که به طور خاص به هر یک از این عوامل و مشکلات می پردازند.

برای مثال، سیستم های پارکینگ هوشمند و برنامه های کاربردی تلفن همراه از جمله ایده های کار آمد محسوب می شوند. به این ترتیب که تلفن همراه می تواند داده ها را از سیستم های پارکینگ های هوشمند جمع آوری کند و به راننده فضاهای خالی پارکینگ های موجود را پیشنهاد دهد. در نتیجه این امر باعث می شود زمانی را که راننده صرف گردش و جست و جو برای محل پارک می کند، کاهش دهد و تا حدودی از تراکم ترافیک در خیابان ها بکاهد.

 

سیستم های پارکینگ هوشمند

برای اطلاع از لیست قیمت تجهیزات و لوازم ایمنی پارکینگ به فروشگاه اینترنتی ایمن ترافیک کالا مراجعه کنید.

 

خودرو های بدون راننده

یکی دیگر از راه حل های مناسب، خودرو های اتوماتیک بدون راننده هستند. خودرو هایی که در آینده ای نزدیک در شهر ها رایج می شوند و کارایی بسیار خوبی در کاهش تراکم ترافیک و حل مشکلات ترافیکی خواهند داشت. در واقع این خودرو های اتوماتیک با حرکت های مرتب و برنامه ریزی شده، در طول جاده ها می رانند و باعث می شوند تا به جای تراکم ترافیک با یک سیستم سازماندهی شده که موجب گردش مطلوب ترافیک می شود، روبرو شویم. لازم به ذکر است بسیاری از شهرها در سراسر جهان راه حل های مناسب و هوشمندی برای حل معضل ترافیک یافته اند که قابل توجه هستند. بهترین راه حل استفاده از سیستم کنترل ترافیک هوشمند است.

 

ساماندهی و مدیریت ترافیک شهری با سیستم کنترل ترافیک هوشمند

پیتزبورگ، شهری در پنسیلوانیا ایالات متحده می باشد، که مفهوم سیستم های ترافیکی را با تلفیق تکنولوژی ترافیک هوشمند و هوش مصنوعی ( سیستم کنترل ترافیک هوشمند ) تغییر داده است. این فناوری جدید به طور موثری ۲۵ درصد از زمان رفت و آمد و ۴۰ درصد از تراکم ترافیک شهری را کاهش داده است.

ایده این فناوری هوشمند متعلق به پروفسور استفان اسمیت، استاد روباتیک دانشگاه Carnegie Mellon می باشد. او یک سیستم هوشمند به نام Surtrace Systems را به منظور مقابله با مشکلات ترافیکی شهر پیتزبورگ راه اندازی کرد. در واقع این سیستم هوشمند به کمک سنسور های رادار و دوربین های ثابت در تقاطع های شهر جریان ترافیک را تشخیص می دهد. در اصل رادار ها اطلاعات خاصی از الگو های ترافیکی و جداول هوش مصنوعی جمع آوری می کنند و توسط این اطلاعات به راحتی جریان ترافیک کنترل می شود. در سال ۲۰۱۶ این سیستم مدیریتی هوشمند در ۵۰ ناحیه اصلی شهر پیتزبورگ نصب و راه اندازی شد. این سیستم کنترل ترافیک هوشمند هم اکنون در حال گسترش به بخش های دیگر شهر است.

مدیریت ترافیک شهری

مدیریت ترافیک شهری در چین

فوجیان، شهری در کشور چین است، که با استفاده از استراتژی های جدیدی اقدام به مدیریت سیستم های ترافیکی شهر نموده است. در واقع شهر فوجیان استراتژی حمل و نقل شهر هوشمند در سال ۲۰۱۴ را همراه با همکاری دانشگاه تکنولوژی فوجیان آغاز کرد. به این ترتیب دانشگاه خدمات Dell را استخدام کرد، تا پلت فرم ابر مناسب را در اختیار آن ها قرار دهد و اطلاعات جاده ها را بر روی آن ذخیره کنند. بنابراین عملیات ذخیره سازی این داده های بزرگ توسط ابر پلت فرم Dell آغاز شد. به طوری که به سرعت و به طور مداوم اطلاعات مربوط به ترافیک را فراهم می کرد.

۱۲۰.۰۰۰ وسیله نقلیه عمومی استان فوجیان برنامه ریزی شدند، تا توسط دستگاه های GPS و به صورت خودکار اطلاعات مربوط به موقعیت و سرعت خود را هر ۳۰ ثانیه به سیستم مدیریت منتقل کنند. علاوه بر آن چراغ های راهنمایی و رانندگی هر منطقه به دوربین هایی مجهز شدند، تا الگو های رانندگی وسایل نقلیه توسط آن ها پیگری شود.

در نهایت تمام این اطلاعات و داده ها جمع آوری شد تا در ساخت سیاست های استراتژیک سیستم کنترل ترافیک هوشمند برای مقابله با تراکم ترافیک شهری به کار گرفته شود.

مدیریت ترافیک شهری در چین

دوچرخه سواری در جاده های آینده

آیا هوشمند بودن همیشه به معنای به کار گیری تکنولوژی های بالا است؟ آیا نباید از بعضی از گزینه های حمل و نقل کوچک برای ساختن آینده ای بهتر استفاده کنیم؟

به عنوان یکی از سالم ترین گزینه ها برای تردد در سطح شهر می توان به “دوچرخه” اشاره کرد. به سادگی می توان به مزایای استفاده از دوچرخه در ۱۰ شهر برتر دنیا، که بیش از یک چهارم جمعیت آن ها به طور روزانه با استفاده از دوچرخه به مقصد خود می رسند، پی برد. حتی آن ها ترجیح می دهند، تا با دوچرخه در اطراف شهر نیز تردد کنند، زیرا به خوبی از مزایای دوچرخه سواری مطلع اند.

وقتی در مورد دوچرخه صحبت می کنیم، بدون شک شهر کپنهاگ (دانمارک) در ذهن بسیاری از افراد پدیدار می شود. این شهر بیش ترین تعداد دوچرخه سواران در بین شهر های جهان را دارا است. جالب است بدانید، بخش سلامت این شهر سالانه مبلغی حدود ۲۶۱ میلیون دلار از جمعیت دوچرخه سواران خود ذخیره می کند و آن را صرف ساخت زیر ساخت های بهتر و امن تر برای دوچرخه سواران می کند.

 


بیشتر بخوانید: فناوری پهباد در جاده ها برای کنترل هوشمند ترافیک


شهر دوچرخه جهان

شهر دوچرخه جهان

شهر کپنهاگ ۱۳۶ شهر جهان را برای رتبه بندی جهانی به عنوان شهر های دوستدار دوچرخه در سال ۲۰۱۷ معرفی کرد. این رتبه بندی بر مبنای سه پارامتر صورت گرفت:

  • آگاهی مردم نسبت به توانایی دوچرخه ها به عنوان گزینه مناسب برای حمل و نقل
  • سرمایه گذاری برای زیر ساخت های بهتر و امن تر برای دوچرخه سواران
  • تمایل به ساختن شهرهای بهتر

ده شهر برتر جهان در دوچرخه سواری عبارتند از: کپنهاگ (دانمارک)، اوترخت (هلند)، آمستردام (هلند)، استراسبورگ (فرانسه)، مالمو (سوئد)، بوردو (فرانسه)، آنتورپ (بلژیک)، لیوبلیانا (اسلوونی)، توکیو (ژاپن) و برلین (آلمان).

فراموش نکنید که مدیریت و کنترل ترافیک به معنای مدیریت خودرو های بیشتر در یک زمان خاص نیست، بلکه به معنای مدیریت بیش تر و بهتر مردم در جاده ها در یک زمان معین می باشد. به علاوه این که فناوری هرگز تنها راه حل برای کنترل ترافیک محسوب نمی شود، بلکه یک پیشرفت قابل توجه است، که به بهتر و سالم تر شدن شهرها و زندگی ما کمک می کند.

منبع: smartcity

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا