دانستنی هااولین های تاریخ

نخستین قانون راهنمایی و رانندگی در ایران

آیا می دانید اولین قوانین راهنمایی رانندگی چه زمانی در ایران وضع و اجرا شد؟

در ابتدا حمل و نقل مردم تهران توسط ماشین هایی انجام می شد که با بخار و آتش حرکت می کردند! در زمان مظفرالدین شاه بود، که اولین اتومبیل ها به تهران وارد شدند. ماشین های فورد اولین مدل از ماشین های وارداتی به ایران بودند. خودرو هایی شبیه به وانت های امروزی نیز در شهر پدیدار شدند، که به آن ها لازی می گفتند. تعدادی از خودرو ها هم وظیفه ی حمل و نقل مسافران را بر عهده داشتند.

اولین قوانین راهنمایی و رانندگی

در سال 1307 و در زمانی که کریم آقا بوذرجمهری شهردار بود، اولین قوانین راهنمایی رانندگی تنظیم شد. بایستی خاطر نشان کرد که قبل از تصویب این قانون، بلدیه ی تهران تابلوهایی را در سطح شهر نصب کرده بود و تمامی رانندگان موظف به پیروی از این تابلوهای راهنمایی و رانندگی بودند. به دلیل نا آشنایی مردم، در ابتدا پیروی از آن تابلوهای ترافیکی برای شهروندان عجیب به نظر می رسید!

مجله ایمنی و ترافیک

در سال 1305، یعنی دو سال قبل از تصویب این قانون، اولین شرط برای رانندگی، داشتن گواهینامه بود. در آن زمان، بسیاری از قوائد و قوانین راهنمایی رانندگی مربوط با حمل و نقل برای مردم روشن شده بود؛ اما بی احتیاطی و بی اعتنایی عده ای از راننده ها، باعث تصادف­ های زیادی در سطح شهر می شد. به همین دلیل، دولت تصمیم گرفت قوائد و قوانینی را وضع کند و تمام راننده ها را مجبور به رعایت آن قوانین کند.

چراغ راهنمایی رانندگی

اجرای قوانین راهنمایی رانندگی

اداره ی نظمیه نیز، ناظر بر اجرای قوانین راهنمایی رانندگی شد و با رانندگانی که از قوانین تخلف می کردند برخورد می کرد.

تهران در آن روزگار، بیش از سه هزار خودرو را در خود جای داده بود. حدود 1320 موتورسیکلت نیز، اعم از موتورهای کرایه ای، شخصی، سازمانی و عمومی در سطح شهر وجود داشت. این قوانین در طی سال ها به تدریج تغییر کرد و گسترش یافت، اما تا به امروز، اولین مبنای تاریخی، جهت وضع قوانین راهنمایی و رانندگی تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: تاریخچه ماشین دودی قاجار


فروشگاه آنلاین ایمن ترافیک کالا، عرضه کننده انواع تجهیزات ترافیکی

  • انواع تجهیزات کنترل ترافیک
  • تجهیزات پارکینگی
  • جدا کننده های ترافیکی
  • تابلو های و علائم ترافیکی و …

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا