دانستنی هااولین های تاریخ

تاریخ تهران از گذشته تا امروز

 

تاریخ تهران قسمت اول

شاه از فرنگ باز می گشت و هر بار عنصری جدید به شهر تهران افزوده می شد. زمانی چراغ گازی به ایران آمد. دفعه ی بعد برق و چراغ برق و در نهایت ورود اتومبیل و به دنبال آن چراغ های ترافیکی.

 

تهران قدیم

 

ناصرالدین شاه قاجار، دراواسط قرن نوزدهم میلادی بود که سفر به چهار گوشه ی دنیا را آغاز کرد. او با مشاهده ی تغییرات در دنیا شگفت زده شد و تمام عجایب فرنگ را به دیده حیرت نگریست.او مانند کودکی بود که برای اولین بار پا از حیاط کوچک خانه­ بیرون گذاشته و از مشاهده ی وسعت جهان شگفت زده می شود!

ناصرالدین شاه قاجار پس از بازگشت از سفر، دستور داد تهران نیز مانند شهرهای اروپایی تغییر شکل دهد و به شهری مدرن بدل شود. فرمان اعلیحضرت همایونی اجرا شد. ورود اولین وسیله نقلیه عمومی، موجب حیرت عموم مردم گردید. ماشین دودی و اولین خط تراموا در ایران، حدفاصل تهران و ری، در اواخر قرن نوزدهم میلادی (1883) تاسیس شد.

 

حمل و نقل

مردم آن زمان، که تا به عمرشان “تراموا” ندیده بودند، وقتی برای اولین بار دود غلیظی را بر فراز دودکش آن هیولای غول پیکر دیدند، نام آن را “ماشین دودی” گذاشتند. با ورود اولین وسیله نقلیه عمومی در ایران، مسیر جدید جهت پیشرفت در حوزه ی شهر نشینی و حمل و نقل باز شد.

امتیاز این خط راه آهن شهری را “مسیو بواتال” که مهندسی فرانسوی بود، به نمایندگی از یک شرکت بلژیکی، از شاه دریافت کرد. موسیو بواتال، اولین راه آهن مسافربری را در ایران تاسیس کرد.

ماشین دودی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا