شهر و جادهتجهیزات ترافیکی

رنگ ترافیکی چیست +4 نوع رنگ ترافیکی (از لحاظ رنگ و ترکیبات)

سرفصل‌های مقاله

یکی از مهم ترین تجهیزات ترافیکی، رنگ ترافیکی است که انواع رنگ های ترافیکی شامل: رنگ های سرد دو جزئی، رنگ های سرد تک جزئی، رنگ ترافیکی گرم و … تولید می شود. رنگ های ترافیکی برای مشخص کردن مسیر ها و ایمنی بیشتر، در جاده و خیابان ها استفاده می شوند و با استفاده از دستگاه رنگ پاش ترافیکی رنگ را بر سطح اعمال می کنند.

یکی از محصولاتی که از دیرباز تاکنون در ایجاد ترافیک‌های روان و همچنین حفظ جان رانندگان و افراد پیاده نقش مهمی ایفا کرده است، رنگ ترافیکی و محصولات مربوط به آن است. این رنگ به طور ویژه برای کارهای ترافیکی و سطوح جاده و اماکن عمومی طراحی شده است و ترکیب آن به صورتی در نظر گرفته شده که هم از لحاظ دیده شدن و هم از لحاظ استحکام مکانیکی، گزینه‌ای مناسب و قابل توجه باشد.

به منظور افزایش دید راننده ها در طول شب و تسلط بیشتر بر جاده در شرایط بد آب و هوایی از دانه های شیشه ای بازتابنده ای در رنگ های ترافیکی کمک می گیرند. این روش یکی از موثرترین راه ها برای نشانه گذاری خطوط جاده ها محسوب می شود.

برای اینکه هنگام خرید رنگ ترافیکی از اطلاعات بیشتری برخوردار باشید، در این مطلب به معرفی انواع رنگ های ترافیکی و ویژگی‌های شیمیایی و فیزیکی آنها خواهیم پرداخت.

رنگ ترافیکی ایمن ترافیک

رنگ ترافیکی

در پاسخ به این سوال که رنگ ترافیکی چیست؟ باید بگوییم که رنگ ترافیکی یک نوع رنگ یا برچسب خاص است که برای استفاده در پروژه‌های راهنمایی و رانندگی، علامت گذاری سطح جاده‌ها و تونل‌ها، علامت گذاری پارکینگ‌های شخصی و عمومی، مشخص کردن محل پارک و محل عبور عابر پیاده و مشخص کردن حاشیه جاده در اماکن مختلف طراحی شده است.

برخی ویژگی‌ های رنگ ترافیکی باعث میشود که آنها منحصر به فرد شوند که باعث می‌شود استفاده از آنها در پروژه‌های ترافیکی توجیه پذیر شده و نسبت به رنگ‌های معمولی از برتری بیشتری برخوردار باشند. انواع رنگ ترافیکی موجود در بازار، دارای برخی ویژگی‌های مشترک بوده که این ویژگی‌ها برای استفاده در شرایط محیطی مختلف و نامناسب ایده آل هستند.

همچنین سعی شده است که برخی ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد در هر کدام از این رنگ‌ها به وجود بیاید تا کاربرد خاص هر کدام از آنها نیز حفظ شود. به همین دلیل می‌بینیم که در بین محصولات آنها با واژه‌هایی مانند رنگ ترافیکی سرد ترموپلاست یا رنگ ترافیکی گرم ترموپلاست مواجه می‌شویم که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت.

قبل از مطالعه انواع رنگ ترافیکی پیشنهاد میکنیم ویدیو زیر را که مربوط به رنگ ترافیکی زرد است مشاهده کنید .


بیشتر بخوانید: انواع دستگاه خط کشی خیابان و معایب و مزایای آن ها


انواع رنگ ترافیکی

بحث بسیار مهم دیگری که در رابطه با رنگهای ترافیکی وجود دارد و به نوعی گزینه‌های انتخابی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، آشنایی با انواع رنگ ترافیکی است. ما در بالا صرفاً یک تعریف کلی از این رنگ‌ها ارائه دادیم و چهار ویژگی مهم و تأثیر گذار آنها را معرفی کردیم. اما باید این حقیقت را نیز بپذیریم که خصوصیات شیمیایی و همچنین مواد اولیه بکار رفته در ترکیبات انواع رنگ های ترافیکی ، به طور ویژه باعث تغییر کاربری و محل استفاده از آنها می‌شود.

با توجه به این توضیحات، انواع رنگ‌های ترافیکی را می‌توانیم در چهار دسته زیر قرار دهیم:

1- رنگ ترافیکی سرد ترموپلاست

رنگ‌های ترافیکی بر پایه رزین‌های کلروکائوچو و رنگ های بر پایه رزین‌های آکریلیک ترموپلاست در این گروه قرار می‌گیرند و مهمترین ویژگی آنها، قدرت کشسانی و ماندگاری بسیار بالای آنهاست. رنگ ترافیک اکریلیک ممکن است بر پایه ترکیبات آبی نیز ساخته شود و به همین دلیل در رنگ آمیزی سطح خیابان‌ها و مسیرهای بین شهری گزینه‌ای مناسب و ایده آل به شمار می‌روند.

رنگ ترافیکی سرد
رنگ ترافيكی سرد اكريليک

👈در تصویر بالا، یک رنگ ترافيكی سرد اكريليک را مشاهده می کنید . جهت مشاهده محصول و خرید این رنگ اینجا کلیک کنید .

2- رنگ ترافیکی گرم ترموپلاست

رنگ‌های ترافیکی گرم ترموپلاست یکی دیگر از انواع رنگ های ترافیکی هستند که از لحاظ خواص فیزیکی و مکانیکی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند و بر پایه رزین‌های هیدروکربنی و به صورت جامد هستند. برای استفاده از این رنگ‌ها، لازم است که ابتدا ذوب شوند و با استفاده از روش اسپری یا سایر روش‌های رنگ آمیزی، بر روی آسفالت یا بتن به کار گرفته می‌شود.

این رنگ ها سرعت خشک شدن بالایی دارند و به همین دلیل در اتوبان‌ها و بزرگراه‌ها بهترین گزینه ممکن هستند. شیوه ایده آل رنگ آمیزی رنگ‌های ترافیکی گرم ترموپلاست، استفاده از آنها با ضخامت ۲ تا ۳ میلیمتر با استفاده از روش اسپری و دستگاه رنگ پاش ترافیکی است.

رنگ ترافیکی گرم
رنگ ترافیکی گرم سفید (اسپری – اسکرید)

👈در تصویر بالا، یک رنگ ترافیکی گرم سفید (اسپری – اسکرید) را مشاهده می کنید . جهت مشاهده محصول و خرید این رنگ اینجا کلیک کنید . 👉

3- رنگ ترافیکی چند جزئی

همانطور که از اسم رنگ نیز مشخص است، این رنگ ها از چند جزء ساخته می‌شوند و ممکن است حتی رنگ بندی آنها نیز متفاوت باشد. ماده پایه و اصلی این رنگ‌ها، رزین‌های آکریلیک سخت شونده هستند که با مواد هاردنر (سخت کننده) مانند پراکسیدها سخت می‌شود.

این رنگ ها به صورت ترکیبی بوده و سرعت خشک شدن آنها زیاد است، به همین دلیل برای رنگ آمیزی خطوط عابر پیاده و همچنین علائم ترافیکی بر روی سطح خیابانها مناسب هستند.

👈در تصاویر بالا به ترتیب از راست به چپ ، رنگ ترافيكی سه جزئی سفيد و مسی و رنگ ترافيكی دو جزئی سفيد و مسی را مشاهده می کنید. 👉

4- رنگ ترافیکی کلروکائوچو

استفاده از دو واژه کلر و کائوچو در اسم این گروه از رنگ های ترافیکی، به کاربرد آنها در ساختار رنگ اشاره دارد و در حقیقت اصلی‌ترین ماده سازنده آنها، رزین‌های آلکیدی هستند که با استفاده از کلر و کائوچو اصلاح شده‌اند. این رنگ ها در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارند و به همین دلیل از آنها برای خط کشی و خطوط ممتد در مناطق مختلف استفاده می‌شود.

قیمت خط کشی آسفالت با استفاده از انواع رنگ های ترافیکی برای خط کشی آسفالت متغییر می باشد و متناسب با نوع رنگ و ابزارها و روش های اجرایی ارزان و گران می باشند.

عومل موثر بر ماندگاری رنگ های ترافیکی

عوامل بسیاری بر ماندگاری و عملکرد رنگ های ترافیکی تاثیر می گذارند تا رنگ ها مقاومت و ماندگاری بالایی داشته باشند که این عوامل شامل موارد زیر می باشد.

  • کیفیت مناسب رنگ های ترافیکی و داشتن تاییدیه و استاندارد
  • کیفیت دانه های شیشه ای (گلاسبید) این دانه های شیشه ای موجب بازتاب نور خواهند شد.
  • وضعیت رفت و آمدها و ترافیک موجب کاهش ماندگاری رنگ های ترافیکی می شوند.

ویژگی‌های رنگ ترافیکی

یکی از مواردی که در این مطلب حتماً باید به آن بپردازیم، بحث ویژگی‌های انواع رنگ ترافیکی است. چه دلیلی وجود دارد که یک رنگ برای کارهای ترافیکی مناسب باشد و امکان استفاده از رنگ های دیگر وجود نداشته باشد؟ آیا این رنگ ها از همان ابتدا برای پروژه‌های ترافیکی در نظر گرفته شده‌اند؟ آیا امکان استفاده از سایر رن گها وجود ندارد؟

مسلماً برای کسانی که فقط بحث رنگ آمیزی و مشخص کردن یک محدوده ترافیکی مطرح است، هیچ تفاوتی بین رنگ‌های ترافیکی و رنگ‌های معمولی وجود ندارد و برایشان مزایای رنگ ترافیکی اهمیتی ندارد . اما این مسئله زمانی تفاوت پیدا می‌کند که کارهایی مطابق با اصول استاندارد و با روش‌های ملی و بین المللی انجام گیرد. از ویژگی‌های استاندارد رنگ ترافیکی را می‌توانیم در قالب زیر معرفی کنیم:

  • چسبندگی بالا به سطوح مختلف

انواع رنگ‌ های ترافیکی در جاده‌ها و مسیرهای آسفالت و یا در بخش‌های بتنی استفاده می‌شوند و به همین دلیل نباید به راحتی کنده شوند.

  • مقاومت سایشی بالا

معمولاً شرایط استفاده از انواع رنگ های ترافیکی به صورتی است که میزان عبور و مرور بر سطح آنها بسیار بالا بوده و لازم است که در برابر سایش از خود مقاومت نشان دهند.

  • مقاومت در برابر شرایط جوی مختلف

ممکن است یک تیم از انواع رنگ های ترافیکی در داخل تونل استفاده کند و گروه دیگر آنها را در مسیرهای بین شهری به کار ببرد، پس لازم است که این رنگ‌ها در برابر شرایط جوی نامناسب نیز مقاوم باشند.

  • خشک شدن سریع

این ویژگی یکی از مشخصات رنگ ترافیکی است که به طور خاص برای رنگ هایی که در خیابان‌ها و در مسیرهای بین شهری به کار برده می‌شوند اهمیت دارد، زیرا سرعت تردد در آنها بالاست و نمی‌توان این ترددها را برای مدت زمان طولانی متوقف کرد.

کاربرد رنگ ترافیکی

ازجمله اصلی ترین کاربرد رنگ ترافیکی و معنای هر رنگ ترافیکی در خیابان ها و جاده ها عبارتند از:

  1. هشدار: برخی از رنگ‌ها برای جلب توجه و هشدار به خطرات در جاده استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، رنگ قرمز 🔴 برای نشان دادن خطر یا توقف الزامی استفاده می‌شود.
  2. هدایت: بعضی از رنگ‌ها برای هدایت و راهبرد در جاده استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، خطوط سفید ⚪️ برای جداسازی بین خطوط رانندگی مختلف استفاده می‌شوند.
  3. تعیین اولویت: رنگ‌های ترافیکی ممکن است برای تعیین اولویت در جاده استفاده شوند. به عنوان مثال، رنگ زرد 🟡 برای نشان دادن هشدار و توجه الزامی استفاده می‌شود.
  4. نمایش مناطق خاص: بعضی از رنگ‌ها برای نمایش مناطق خاص در جاده استفاده می‌شوند، مانند نمایش مناطق پارکینگ یا مناطق محروم.

حلال رنگ ترافیکی چیست؟

تینر اکریلیک ترموپلاست حلال رنگ ترافیکی است که جهت رقیق کردن ترکیبات رنگ ترافیکی برای رسیدن به ویسکوزیته استاندارد برای اجرای رنگ های ترافیکی به کار می رود.

تینر ترافیکی
تینر ترافیکی

تینر اکریلیک ترموپلاست یک ماده شیمیایی است که به عنوان حلال در صنایع مختلف استفاده می‌شود. این تینر به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود، در فرمول رنگ ترافیکی و یکی از ترکیبات رنگ ترافیکی مورد توجه قرار گرفته است. از جمله خواص تینر اکریلیک ترموپلاست مقاومت بالا در برابر حرارت و سایش، پایداری شیمیایی، قابل اشتعال نبودن و قابل استفاده در دماهای بالا است. همچنین، این تینر دارای خواص الکتریکی و عایق بودن نسبت به جرقه‌زنگ‌ها است.

اگر به جواب این سوال که حلال رنگ ترافیکی چیست رسیدید جهت خرید تینر ترافیکی با بهترین قیمت و کیفیت از سایت ایمن ترافیک کالا ، اینجا کلیک کنید .

 

تولید رنگ ترافیکی و استفاده از دانه های شیشه ای

این دانه های کوچک از شیشه های بازیافتی ساخته می شوند. در واقع آن ها را با رنگ های ترافیکی مخلوط کرده و برای نشانه گذاری خطوط جاده ها استفاده می کنند. هنگامی که در طول شب چراغ خودرو به خطوط جاده می تابد، شیشه های کروی کوچکی که در خطوط جاده ها جا سازی شده اند زیر چراغ های جلو خودروها می درخشند. این امر در بهتر شدن دید راننده بسیار موثر است.
بنابراین استفاده از این دانه های شیشه ای میکرو در رنگ های ترافیکی می توانند یک عامل مهم و حیاتی برای ایمنی جاده ها محسوب شوند.

دانه شیشه ای

فواید استفاده از دانه های شیشه ای در رنگ ترافیکی

  • افزایش ایمنی جاده از طریق افزایش دید راننده در طول شب و در شرایط بد آب و هوایی مانند مه و باران
  • افزایش طول عمر و دوام خط کشی جاده ها و رنگ ترافیکی به دلیل سختی این دانه های شیشه ای
  • یک انتخاب ارزان قیمت و اقتصادی در افزایش ایمنی جاده ها
  • تسریع در خشک شدن رنگ ترافیکی مورد استفاده در نشانه گذاری خطوط

سوالات متداول درباره رنگ ترافیکی

رنگ ترافیکی چیست؟

رنگ ترافیکی یک نوع رنگ یا برچسب خاص است که برای استفاده در پروژه‌های راهنمایی و رانندگی، علامت گذاری سطح جاده‌ها و تونل‌ها، علامت گذاری پارکینگ‌های شخصی و عمومی، مشخص کردن محل پارک و محل عبور عابر پیاده و مشخص کردن حاشیه جاده در اماکن مختلف طراحی شده است.

با هر کیلو رنگ ترافیکی چند متر مربع را می توان پوشش داد ؟

بنابراین طبق محاسبات انجام شده توسط تیم ایمن ترافیک کالا پوشش هر کیلو رنگ برابر ۰٫۸۸ متر مربع است .

انواع رنگ های ترافیکی چیست ؟

انواع رنگ‌ های ترافیکی را می‌توانیم در چهار دسته زیر قرار دهیم

  1. رنگ ترافیکی سرد ترموپلاست
  2. رنگ ترافیکی گرم ترموپلاست
  3. رنگ ترافیکی چند جزئی
  4. رنگ ترافیکی کلروکائوچو

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

    1. سلام، ممنون از توجه شما، قیمت رنگ ترافیکی و پارکینگی مقدار ثابتی هست که بسته به نرخ بازار تغییر می کند. اما متغیر بودن قیمت پروژه ها بسته به میزان استفاده از رنگ ترافیکی دارد. رنگ های انواع مختلفی دارند و هر کدام قیمت متفاوتی دارند. در صورت تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر باشماره های سایت تماس بگیرید تا اطلاعات کاملی در این زمینه به دست بیاورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا