مبلمان شهری

استاندارهای تعیین شده برای طراحی مبلمان شهری

سرفصل‌های مقاله

در این مقاله سعی داریم ضوابط و استانداردهای تعریف شده برای طراحی مبلمان شهری را به طور کامل بری شما معرفی نماییم. مبلمان شهری به وسایلی گفته می‌شود که به منظور زیبایی و با اهداف کاربردی در سطح شهر قرار داده می‌شود. با خرید مبلمان شهری و استفاده به جا و مناسب از مبلمان می‌توان یک محل معمولی و نه چندان کاربردی را، به یک محل زیبا با قابلیت‌های خاص تبدیل کرد.
مبلمان شهری خود نیز باید دارای طراحی مناسب باشند و با توجه به شرایط اقلیمی و نیازهای شهروندان طراحی شوند و به همین منظور است که قوانین تحت عنوان قوانین طراحی مبلمان شهری وجود دارد. این ضوابط، استانداردهای مبلمان شهری را تعیین می‌کنند. با استفاده از ضوابط طراحی مبلمان شهری می‌توان محلی که تا پیش از این از آن استفاده چندانی نمی‌شده را، به محلی که مشوق فعالیت‌های عمومی و مردمی است مبدل کرد.
وسایل زیادی هستند که در دسته مبلمان شهری قرار می‌گیرند و در ادامه به معرفی این وسایل و ضوابط طراحی مبلمان شهری مربوط به آنها خواهیم پرداخت. رعایت استانداردهای طراحی مبلمان شهری کمک می‌کند تا شهر  بر اساس قوانینی یک پارچه و با بالاترین کیفیت تجهیز شود. به این ترتیب شهروندان می توانند علاوه بر لذت بردن از زیبایی‌های شهر، از وسایلی که قابلیت کاربردی دارند به راحتی استفاده کنند.

 

استانداردهای کلی طراحی مبلمان شهری

ضوابط طراحی مبلمان شهری دارای برخی از استانداردهای عمومی است که در مورد تمامی وسایلی که به این منظور استفاده می شوند صدق می‌کنند. در ادامه به معرفی این ضوابط عمومی می‌پردازیم. اولین نکته که در مورد استانداردهای مبلمان شهری باید در نظر داشت، این مسئله است که مبلمان شهری باید با یکدیگر و محیط اطراف در هماهنگی کامل باشند. طبق این قوانین، هر وسیله‌ای که تحت این عنوان در شهر قرار می‌گیرد، باید دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف و پوسیدگی باشد.
بر اساس این استانداردها، در روند تولید و طراحی باید استانداردهایی رعایت شود که که محصول نهایی برای محدوده سنی وسیعی، از کودکان تا سالمندان، قابل استفاده و کاربردی باشد. علاوه بر کاربردی بودن مبلمان شهری، باید به جذابیت‌های بصری و جنبه‌های زیبایی شناسی شهری نیز توجه شود.مسئله دیگری که حائز اهمیت است، هزینه‌های جاری و نگهداری از مبلمان شهری است، که باید تا حد امکان کم و به صرفه باشد. استانداردهای طراحی مبلمان شهری، شامل رنگ‌آمیزی این وسایل نیز می‌شود. برای رنگ‌آمیزی مبلمان شهری باید از رنگ‌های مقاوم در برابر ناملایمات جوی و تابش نور مستقیم خورشید استفاده شود.

استانداردهای طراحی مبلمان شهری

ضوابط طراحی مبلمان شهری برای صندلی‌های شهری

در این بخش در مورد استانداردهای طراحی مبلمان شهری در زمینه صندلی‌هایی که در اماکن مختلف استفاده می شود توضیح داده خواهد شد. اولین نکته‌ای که در مورد صندلی‌های شهری که در اماکن عمومی استفاده می‌شوند، باید به آن توجه داشت تعداد صندلی‌هاست. مسلماً یک مرکز خرید که در مرکز شهر قرار دارد و به صورت روزانه مراجعه کنندگان زیادی دارد، به صندلی‌های بیشتری نسبت به یک مرکز خرید کوچک اطراف شهر نیاز دارد. بر اساس ضوابط طراحی مبلمان شهری، محل قرارگیری صندلی‌ها نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال به غیر از صندلی‌های ایستگاه اتوبوس، در نزدیکی آنها نیز حتما باید تعدادی صندلی قرار بگیرد.

استانداردهای طراحی مبلمان شهری شامل قوانین دیگری نیز می شود. در زمینه انتخاب محل مناسب برای قرار دادن صندلی‌ها، باید آنها در مکانی مناسب با دید خوب قرار داد. در صورت طراحی مناسب، قرار گرفتن صندلی‌ها در جایی مناسب می‌تواند افراد را به منظور گردهمایی به دلایل مختلف در آن محل جذب کند. ضوابط طراحی مبلمان شهری شامل طراحی و مواد استفاده شده در ساخت صندلی‌ها نیز می‌شود. طراحی و قرار گیری صندلی‌ها باید به شکلی باشد که استفاده از آنها را برای تمامی مردم، در سنین مختلف آسان کند. به عنوان مثال، صندلی‌ای برای سالمندان مناسب است که دارای ارتفاع و زاویه مناسب نسبت به سطح زمین باشد. در مورد قرار گرفتن صندلی‌ها نیز جالب است بدانید بر اساس ضوابط طراحی مبلمان شهری، این افراد به ازای هر 60 متر به یک صندلی نیاز دارند. بر اساس استانداردهای طراحی مبلمان شهری، صندلی‌ها به هیچ عنوان نباید در محلی قرار بگیرند که دید خودروها را نسبت به خیابان‌هخای اطراف کور کنند. به عنوان مثال قرار دادن صندلی‌ها سر چهارراه‌ها به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

 

مبلمان و تجهیزات شهری

بر اساس ضوابط طراحی مبلمان شهری، انتخاب صندلی‌ها باید بر اساس کاربرد آنها صورت پذیرد. به عنوان مثال برای ایستگاه‌های اتوبوس درون شهری و ایستگاه‌های تاکسی که مسافران تنها به مدت چند دقیقه در آنها توقف دارند، شاید نیازی به استفاده از صندلی‌های خیلی راحت نباشد، و بتوان تنها با خرید نیمکت پارکی نیاز شهروندان را برطرف کرد. در محل های خیلی شلوغ، به ازای هر 50 الی 60 متر باید صندلی‌هایی قرار بگیرد تا نیاز شهروندان را به بهترین شکل رفع کند. در استانداردهای طراحی مبلمان شهری، سلیقه و خواسته‌های مردم نیز لحاظ شده است. به عنوان مثال مردم عموماً ترجیح می‌دهند که هنگامی که در یک محل شلوغ می‌نشینند، رو به خیابان و محل شلوغ باشند تا پشت به آن.

در صورتی که از محلی به عنوان جمع شدن افراد برای پیک نیک استفاده می‌شود، باید از میز و صندلی‌های مخصوص به منظور رفاه حال شهروندان استفاده کرد. بر اساس ضوابط طراحی مبلمان شهری، میزی که در این محل‌ها استفاده می شود باید دارای ارتفاع مناسب بوده و در جای خود ثابت قرار گیرد.

طراحی مبلمان شهری

استانداردهای مبلمان شهری برای سطل زباله‌

ضوابط طراحی مبلمان شهری شامل سطل‌های زباله شهری نیز می شود. سطل زباله‌ها باید در تمامی نقاط تفریحی، فروشگاهی و در مجموع هر محلی که فعالیت در آن زیاد است قرار گیرند. بر اساس ضوابط طراحی مبلمان شهری، سطل‌های زباله در فاصله‌های 30 متری از یکدیگر قرار می‌گیرند. سطل زباله ها باید در نزدیکی صندلی‌ها واقع شده باشند، ولی نه آنقدر نزدیک که جلوی دید آنها را بگیرند. در کنار رستوران‌های فست فود و بیرون بر حتما باید سطل زباله‌های مخصوص قرار داده شود. بر اساس استانداردهای طراحی مبلمان شهری، ارتفاع سطل زباله‌ها باید برای استفاده کودکان و اشخاص معلول که از ویلچر استفاده می‌کنند مناسب باشد. پوشش سطل‌های زباله نیز باید مناسب باشد، به شکلی که در زمان بارندگی مانع از جمع شدن آب داخل سطل شده، و هنگام تابش شدید خورشید مانع از گندیدن زباله‌ها در مجاورت حرارت خورشید شود.

برای خرید آنلاین محصولات و اطلاع از قیمت سطل زباله فلزی به سایت ایمن ترافیک کالا مراجعه کنید.

ضوابط طراحی مبلمان شهری برای پارکینگ دوچرخه

استانداردهای طراحی مبلمان شهری شامل پارکینگ‌های دوچرخه نیز می شود. پارکینگ‌های دوچرخه به صورت کلی باید در تمام نقاط پر تردد و شلوغ شهر وجود داشته باشند تا محل مناسبی را برای شهروندانی که با دوچرخه در شهر تردد می‌کنند فراهم آورند. بر اساس ضوابط طراحی مبلمان شهری در نقاطی مانند کتابخانه‌ها، فروشگاه‌ها، بازارها مرکزی و هر محل شلوغ دیگری باید پارکینگ دوچرخه وجود داشته باشد. ظرفیت پارکینگ دوچرخه بستگی به شلوغی منطقه‌ای دارد که پارکینگ در آن قرار می‌گیرد. این پارکینگ‌ها باید در نزدیکی درب ورودی محل‌های مورد نظر قرار بگیرد ولی نباید به شکلی باشد که مانع حرکت افراد پیاده و کسانی که از ویلچر استفاده می‌کنند، شود. بر اساس ضوابط طراحی مبلمان شهری این پارکینگ‌ها باید از جنس مقاومی شاخته شده باشند که در مقابل شرایط آب و هوایی گوناگون به راحتی دچار خرابی و پوسیدگی نشوند.

استانداردهای طراحی مبلمان شهری برای چراغ‌های معابر

طراحی چراغ‌های معابر باید به شکلی باشد که با محیط همخوانی داشته باشد. بر اساس ضوابط طراحی مبلمان شهری، میزان نوردهی این چراغ‌ها، بستگی به محلی که در آن قرار می‌گیرند و میزان تردد در آن بخش از شهر دارد. این چراغ‌ها باید از موادی تهیه شوند که دارای مقاومت بالای باشد و در عین حال فاکتورهای زیبایی شناسی در آنها رعایت شده باشد.

 


نورپردازی محوطه و نکات مربوط به آن را در ایمن ترافیک مگ بخوانید.


ضوابط طراحی مبلمان شهری برای محافظ درخت

از محافظ درخت در محل‌های پر تردد استفاده می شود که مانع از، از بین رفتن خاک و آسیب دیدگی ریشه و تنه درخت می‌شود. بر اساس استانداردهای طراحی مبلمان شهری، اندازه محافظ درخت باید به حدی باشد که به اندازه کافی فضا برای رشد تنه و شاخ و برگ درختان داشته باشد و مانع از رشد آزادانه آنها نشود. اندازه محافظ درخت باید حداقل یک متر مربع باشد تا ضمن محافظت از درخت فضای کافی را نیز برای رشد در اختیار آن بگذارد. رنگ‌آمیزی و طراحی محافظ نیز باید به گونه‌ای باشد که با محیط اطراف و بقیه مبلمان شهری همخوانی داشته باشد.

 

استانداردهای طراحی مبلمان شهری برای گلدان‌های شهری

گلدان های شهری در محل‌هایی استفاده می‌شوند که در آنها امکان کاشتن مستقیم گل و گیاه درون خاک وجود ندارد. بر اساس ضوابط طراحی مبلمان شهری، جنس این گلدان‌ها باید بر اساس جنس بقیه مبلمان شهری که در محل استفاده شده و پیاده روها انتخاب شود. در صورتی که از این گلدان‌ها در پیاده رو استفاده می‌شود، گوشه گلدان‌ها به منظور محافظت از عابران باید به شکل دایره‌وار و بدون گوشه طراحی شود. به این ترتیب ریسک آسیب دیدگی عابران تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. این گلدان‌ها باید به گونه‌ای طراحی شوند که فضای کافی برای رشد گیاه را داشته باشند و در عین حال اجازه عبور آب و خروج آن را از محل‌های مخصوص بدهند. به منظور جلوگیری از دزدیده شدن گیاه از درون گلدان، توری‌های مخصوصی زیر سطح خاک قرار می‌گیرد که از گیاه در برابر سارقان محافظت می‌کند.

طراحی مبلمان شهری

ضوابط طراحی مبلمان شهری برای آبخوری پارک

آبخوری‌ها در نقاط مختلف پارک‌ها و پیاده روها قرار می‌گیرند و جزء محل‌های پر تردد به حساب می‌آیند. طبق ضوابط طراحی مبلمان شهری، مهم‌ترین مسئله در مورد طراحی آبخوری، ابعاد آبخوری، مخصوصاً ارتفاع آن است. ارتفاع آبخوری باید به گونه‌ای باشد که کودکان و افرادی که از ویلچر استفاده می کنند نیز بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. در طراحی آبخوری‌ها باید از شیرهای اتوماتیک استفاده شود که مانع از هدر رفتن اب می شوند.استفاده از شیرهای دستی به دلیل مسائل بهداشتی و هدر رفتن آب به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود. طراحی آبخوری‌ها هم باید جذاب باشد و هم با مبلمان شهری که در اطراف آنها قرار دارد در هماهنگی باشد. برای مشخص کردن آبخوری‌ها، باید از علائم مخصوص که نشان دهنده آشامیدنی بودن آب است، استفاده شود.

برای مشاهده لیست قیمت و خرید اینترنتی آبخوری به فروشگاه ایمن ترافیک مراجعه کنید.

 

استانداردهای طراحی برای مجسمه‌ها و المان‌های شهری

از مجسمه‌های شهری به منظور زیبا سازی شهر استفاده می‌شود. هنرمندان مختلف، طراحی‌های خلاقانه‌ای را برای استفاده به عنوان مجسمه‌ها و المان‌های شهری ارائه می‌کنند. از این مجسمه‌ها در نقاط مختلف استفاده می شود که می تواند در بعضی از اوقات حتی به عنوان نماد آن منطقه و یا شهر نیز مطرح شود. این مجسمه‌ها باید از جنس‌های مقاومی ساخته شوند که در طول زمان دچار خرابی و پوسیدگی نشوند، و در عین حال باید هزینه نگهداری کمی داشته باشند. طراحی، جنس و رنگ این المان‌های شهری باید در هماهنگی کامل با محیط اطراف باشد. در صورتی که این مجسمه‌ها به منظور بازی کردن کودکان نیز استفاده شوند، باید با استانداردهای طراحی مبلمان شهری که برای وسایل بازی کودکان در نظر گرفته شده نیز مطابقت داشته باشند.

برای طراحی و ساخت المان و ماکت شهری با کارشناسان ایمن ترافیک تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهند.

 


بیشتر بخوانید : طراحی نیمکت شهری


استانداردهای استفاده از علائم مناسب

ضوابط طراحی مبلمان شهری، شامل تابلوهای ترافیکی و راهنما نیز می شود. این تابلوها شامل انواع مختلفی مانند، نشان دهنده محل کنونی، تابلوهای مسیر یابی، تابلوهای هشدار دهنده و ایمنی و تابلوهای اطلاعات می‌شوند. طبق ضوابط طراحی مبلمان شهری، محل قرار گیری این تابلوها نیز از اهمین زیادی برخوردار است. این تابلوها باید به سهولت در دید عموم قرار گیرند و دسترسی به آنها برای همه آسان باشد. تابلوهای هشدار دهنده تا حد امکان باید در نزدیکی ورودی‌ها قرار بگیرند و اطلاعات لازم را در اختیار افرادی که از آن محل دیدن می‌کنند قرار دهند. تبالوهای نشان دهنده مسیر و راهنما نیز باید در فواصل مشخص به منظور راهنمایی شهروندان در نقاط مختلف استفاده شود. وضوح و ابعاد این علائم باید به شکلی باشد که برای همه افراد قابل درک بوده و همه مردم، حتی کودکان و افراد معلول بتوانند از آنها به راحتی استفاده کنند. تابلوهای هشدار دهنده باید در نزدیکی محل خطر و در دید قرار بگیرند. محل قرار گیری تابلوها نیز باید به گونه‌ای باشد که سردرگمی مردم را تا حد امکان کاهش دهد. محل‌هایی که دارای پیچیدگی بوده و مردم در مورد مسیر به سوالات زیادی بر می‌خورند، مناسب‌ترین محل‌ها برای نصب این تابلوها هستند.

ضوابط طراحی مبلمان شهری نه تنها شامل مراحل تولید و طراحی می شود، بلکه برای نصب و پیدا کردن محل مناسب برای مبلمان شهری نیز کاربرد دارند. بر اساس این استانداردها، می‌توان جنس مبلمان شهری و محل مناسب قرار گیری آنها را تعیین کرده و از آنها در محل‌های مناسب استفاده کرد. مبلمان شهری در هر شهر دارای اهمیت بسیار زیادی است و طراحی آن مستلزم در نظر گرفتن فاکتورهای زیبایی شناسی در کنار کاربرد آنها است.

برای خرید انواع مبلمان شهری مانند نیمکت پارک، سطل زباله، گلدان شهری و سایر محصولات؛ می توانید به وب سایت ایمن ترافیک کالا مراجعه فرمایید.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. بعد از خرید مبلمان شهری چند وقت گارانتی دارن محصولات؟ حتما باید خودتون نصب کنید تا گارانتی شامل بشه؟

    1. فروش مبلمان شهری در ایمن ترافیک کالا با ضمانت سلامت و کیفیت کالا ارائه می شود. محصولات ارائه شده در این مجموعه توسط نصابان کاربلد انجام می شود. اما گارانتی مربوط به نصب محصولات نمی شود.

  2. سلام
    لطفا دستورالعمل تعداد سطل زباله درخیابان به همراه شماره و تاریخش رابرام بفرستین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا